İpek Böcekçiliğini Canlandırmak İçin Dut Fidanı Dikildi - Son Dakika
Yerel

İpek Böcekçiliğini Canlandırmak İçin Dut Fidanı Dikildi

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliğinde Uludağ Üniversitesi (UÜ) Büyükorhan Melek Yüksek Okulu Orman ve Ormancılık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla ipek böcekçiliğinin canlandırılması için 3 bin dut fidanı dikildi.

11.12.2015 15:09

Bursa Orman Bölge Müdürlüğü ve Orhaneli Orman İşletme Müdürlüğünün işbirliğinde Uludağ Üniversitesi (UÜ) Büyükorhan Melek Yüksek Okulu Orman ve Ormancılık Bölümü öğrencilerinin katılımıyla ipek böcekçiliğinin canlandırılması için 3 bin dut fidanı dikildi.

Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun, Büyükorhan ilçesine bağlı Düğüncüler Mahallesi Pıynar mevkisinde gerçekleştirilen fidan dikim töreninde yaptığı konuşmada, ormanlara yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların kalkınması hedefiyle çalışmalar yaptıklarını söyledi.

İlçe ve civarında ipek böcekçiliği yapıldığını anlatan Coşkun, "Geçmişte Bursa, ipeğin merkezi olmuştur. Koza Han, 'İpek yolu' üzerinde bir durak olmuş ama ne yazık ki zamanla dut ağaçlarının azalmasıyla ipek böcekçiliği de azalmış. Orman Bakanlığı, 'Dut Eylem Planı' hazırladı. Bu plan, 2014-2016 yıllarını kapsıyor. Plana göre, tüm Türkiye'de 3 yıl içinde 3 milyon dut fidanı dikilecek" diye konuştu.

Coşkun, Bursa'da 69 bin dut fidanı dikileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çalışmalar kapsamında, 2014'te 14 bin dut fidanını toprakla buluşturduk. Bu yıl, 25 bin adet dut fidanı dikildi. Kalanı da önümüzdeki yıl dikilerek, 69 bin dut fidanını toprakla buluşturulmuş olacak. 2016'da toplam 1 milyon fidan dikilecek. Bunların 25 bini dut, 51 bini ceviz ve badem fidanı olacak. Bu fidanlar, köylüye bir katkı sağlasın. Buradaki köylüler de bir isteğim var dikilen bu fidanlara sahip çıksın."

Konuşmanın ardından Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, Büyükorhan Kaymakam Vekili Murat Karaloğlu ile öğrenci ve vatandaşlar, 4 hektarlık alana 3 bin dut fidanı dikti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İpek Böcekçiliğini Canlandırmak İçin Dut Fidanı Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement