Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Al Bazzaz, Mersin'de - Son Dakika
Yerel

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Al Bazzaz, Mersin'de

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

26.06.2015 13:55

Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Taaban Al Bazzaz, Mersin Valisi Özdemir Çakacak'ı ziyaret etti.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Al Bazzaz, beraberinde Türkiye-Irak Sanayici ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç ve yönetim kurulu üyeleriyle Çakacak'ı makamında ziyaret etti.

Çakacak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin geçmişten bugüne güçlü dostluk, kardeşlik ve akrabalık bağları olduğunu vurguladı.

Çakacak, ilişkilerin geliştirilmesinden yana olduklarını kaydederek, "İki ülke arasındaki sosyal, kültürel, ticari, ekonomik ve siyasi bağlar her geçen gün daha da ivme kazanmaktadır. Türkiye ihracatının  ve Mersin ihracatının büyük bir bölümünün Irak'a yapıldığı göz önünde bulundurulduğunda, her alanda ikili ilişkilerin güçlendirilmesinin önemi açıkça ortaya çıkmaktadır. Temennimiz karşılıklı ilişkilerin ve bağların daha da güçlendirilmesidir" ifadelerini kullandı.

Al Bazzaz da Irak ve Türkiye'nin iyi ilişkilere sahip iki ülke olduğunu, vatandaşlarının da birbirlerine kopmaz bağlarla bağlı olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"En yakın komşumuz olan Türkiye'yi doğal ve kültürel zenginlikleri ve sıcakkanlı insanlarıyla cennetten düşen bir parça olarak görüyor ve çok seviyoruz. Özellikle Mersin bizim ikinci evimiz. Karşılıklı iş ilişkileri her iki ülke gelişimi açısından büyük önem taşıyor. Amacımız bu ilişkilerin daha da güçlenmesine vesile olarak her iki ülkenin gelişimine katkı sağlamaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'ın Gaziantep Başkonsolosu Al Bazzaz, Mersin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement