Irak'ta Daeş Sonrası Yeniden İmar Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Daeş Sonrası Yeniden İmar Çalışmaları

Irak'ın Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, önemli bir bölümü terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen ildeki en büyük sorunun ekonomik kalkınma programlarının hayata geçirilmesindeki zorluklar olduğunu söyledi.

18.08.2016 16:18

Irak'ın Enbar Valisi Suheyb er-Ravi, önemli bir bölümü terör örgütü DAEŞ'ten temizlenen ildeki en büyük sorunun ekonomik kalkınma programlarının hayata geçirilmesindeki zorluklar olduğunu söyledi.

Ravi, başkent Bağdat'ta yaptığı basın toplantısında, "Enbar'ı terörden kurtardıktan sonra oradaki halk için temel ihtiyaçları yerine getireceğiz. Ancak söz konusu bölgelerde yaşanan çatışmalardan dolayı yerini terk eden sığınmacıların tamamının evine geri gönderilmesi ve onlara tazminat ödenmesi için önümüzde uzun bir yol var." dedi.

"DAEŞ sonrası sorun ekonomik kalkınma"

Enbar'daki sosyal adaleti gerçekleştirmek ve tüm alanlardaki alt yapının yeniden inşası için çalışmalara başladıklarını ifade eden Ravi, "Enbar'da DAEŞ sonrası en büyük sorun, yatırım olanaklarının kaybolması ve ekonomik kalkınma programlarının hayata geçirilmesindeki zorluklardır. DAEŞ'in bıraktığı yıkımın Irak'ın ekonomik krizle boğuştuğu döneme denk gelmesi işleri daha da zorlaştırıyor." diye konuştu.

Bölgeye Güney Kore yatırımı

Enbar Yatırım Kurumu Başkanı Mehdi Salih de devrik lider Saddam Hüseyin döneminde turizm bölgesi olarak bilinen ve çatışmalardan dolayı büyük oranda hasar gören Enbar'a bağlı Habbaniye'yi 40 milyon metrekarelik alanda yeniden inşa etme çalışmaları için Güney Koreli yatırım şirketleriyle anlaştıklarını söyledi.

Habbaniye'yi yeniden inşa etme projesinin aşamalı olarak gerçekleşeceğini belirten Salih, ilk aşamada 17 bin, ikinci aşamada da 28 bin yerleşim yeri inşa edileceği bilgisini verdi.

Salih, Güney Koreli şirketlerin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait yatırım şirketlerinin de Enbar'daki alt yapı çalışmalarına katılacağını aktardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Daeş Sonrası Yeniden İmar Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement