Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Şiddet Olayları

Irak\'ta Şiddet Olayları

ABD, son günlerde Bağdat ve civarında IŞİD tarafından düzenlenen intihar eylemleri, bombalı saldırılar ve diğer saldırıları güçlü biçimde kınadı.

15.10.2014 02:49

ABD'nin, son günlerde Bağdat ve civarında terör örgütü IŞİD tarafından düzenlenen intihar eylemleri, bombalı saldırılar ve diğer saldırıları güçlü biçimde kınadığı bildirildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, saldırılarda hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileğinde bulunuldu ve bu kayıpların Irak toplumunun çeşitliliğini temsil ettiği ifade edildi.

ABD'nin, Irak ve koalisyon güçleriyle, "bu terör belasına son vermek için" çalışma taahhüdü bulunduğu kaydedilen açıklamada, IŞİD liderlerinin, savaşçılarının, stok ve silahlarının, tesislerinin, güvenli alanlarının hedef alınmaya devam edileceği belirtildi.

Açıklamada, IŞİD'in bu saldırılarla Irak toplumunun çeşitlilik dokusunu kırmaya çalıştığı bildirilerek, daha önce El Kaide'nin de bunu yapmaya çalıştığı ancak geçmişte bu teröre karşı direnç gösteren Irak halkının, şimdi arkalarında IŞİD'i yok edecek bir küresel kampanyayla yeniden galip geleceği kaydedildi.

ABD'nin Irak halkının yanında olmaya devam edeceği de ifade edildi. - Washington DC

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Şiddet Olayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement