Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Yerel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Şırnak'ın Cizre ilçesine sığınan Yezidilere vatandaşlar destek veriyor.

14.08.2014 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Musul'un Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları nedeniyle kaçarak Cizre ilçesine yerleşen Yezidilere vatandaşlar da destek sunuyor.

IŞİD'ın saldırılarından kaçarak Cizre ilçesine sığınan yaklaşık 500 Yezidi, Cudi ve Nur Mahallelerindeki taziyeevlerinde yaşamlarını sürdürüyor. Yezidilere ilçe halkı da yemek ve giysi desteğinde bulunuyor.

Şırnak Eczacılar Odası Başkanı Hidayet Munis, yaptığı açıklamada, ilçeye geldikleri ilk gün sağlık taraması yapılan Yezidilerin çoğunda alerjik belirtiler tespit edildiğini ifade ederek, hasta olan Yezidilere ilaçlarının oda tarafından ücretsiz temin edildiğini söyledi.

Yaşlıların çoğunda hipertansiyon, kolesterol ve şeker hastalığı bulunduğunu kaydeden Munis, ciddi bir rahatsızlığı bulunan Yezidi'nin olmadığını belirtti.

Cizreli vatandaşlardan Yusuf Aslan da ilçeye sığınan Yezidilere yardımda bulunmanın insani bir görev olduğunu dile getirerek, ellerinden gelen desteği sunmaya devam edeceklerini anlattı.

Yezidi Said Beşkan ise Musul'da büyük bir zulüm yaşadıklarını, Türkiye'ye sığındıkları için şanslı olduklarını söyledi.

Peşmergelerin kendilerini korumadığını ileri süren Beşkan, şöyle dedi:

"Cizre'ye geldiğimiz günden bu yana vatandaşlar ihtiyaçlarımızı karşılamak için seferber oldu. Vatandaşlar bizimle yakından ilgileniyor. Burada hiçbir sıkıntımız yok. Ancak olayların sona ermesini yeniden topraklarımıza dönmeyi istiyoruz." - Şırnak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement