Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

IKBY Başkanı Barzani, Fransa Bağdat Büyükelçisi Gauer'le bir araya geldi.

18.08.2014 13:35

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Fransa Bağdat Büyükelçisi Denys Gauer'i kabul etti.

IKBY Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Gauer, Fransa'nın, Kürt bölgesine yönelik insani ve askeri yardımlarına devam edeceğini belirtti. Diğer Avrupa ülkelerini, daha fazla destek olmaya teşvik edeceklerini dile getiren Gauer, merkezi Irak hükümetinin de bu süreçte Erbil yönetimine karşı daha hassas ve sorumlu davranmasını istedi.

Gauer, IŞİD terör örgütünün saldırılarına karşı Barzani ve Kürt halkının yanında olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kürdistan bölgesinin doğru yolda olduğundan şüphemiz yok. İlerleme ve kalkınma hamlelerini devam ettirebilirler. Fransa ve Kürdistan bölgesi halklarının dostluğu çok eskidir. Fransa, her zaman Kürdistan halkının destekçisi olacaktır."

Mesut Barzani de konuşmasında Fransa'nın en dar zamanlarında yanlarında durduğuna işaret ederek, Fransa'nın Kürdistan bölgesine yönelik yardımlarda öncülük yapmasının, diğer Avrupa ülkeleri için de teşvik edici olduğunu ifade etti.

Teröristlerle savaştıklarına değinen Barzani, "Bunların elinde, Suriye ve Irak gibi iki devletin ordusundan alınmış silahlar var. Buna karşılık Irak hükümeti, 10 yıldır Peşmerge güçlerini abluka altında tutuyor. Hiçbir şekilde ağır silah almamıza izin vermediler. Şimdi güvenlik birimlerimizin, güçlü silahları olan IŞİD örgütünü yenilgiye uğratması için tahrip gücü yüksek silahlara ihtiyacı var" değerlendirmesinde bulundu.

Barzani, terörizmle mücadelenin, uluslararası bir sorumluluk olduğuna dikkati çekerek, tüm devletlerin bu savaşta yanlarında olmalarını istedi.

Öte yandan IKBY Başkanı Mesut Barzani, İngiltere Parlamentosu Savunma Komisyonu Başkanı Rory Stiwart ve beraberindeki heyeti kabul etti. Başkanlıktan yapılan açıklamada görüşmede, Irak'taki son siyasi ve askeri gelişmeler ile insani yardım durumunun ele alındığı belirtildi. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement