Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop: "Avustralya yönetimi IŞİD ve diğer radikal örgütlerle mücadelede Irak'a gereken desteği verecek" "Kara birliklerinin Irak'a girmesi kırmızı çizgidir, çünkü bu durum ülkenin egemenliğini etkileyebilir" Irak Dışişleri Bakanı Caferi: "Irak yönetimi Suudi Arabistan'ı idam kararından vazgeçirmek için ikna çalışmalarına başladı" Irak'ta 28 IŞİD militanı öldürüldü.

18.10.2014 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, Iraklı mevkidaşı İbrahim el-Caferi'yle başkent Bağdat'ta bir araya geldi.

İkili, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Avustralya Dışişleri Bakanı Bishop, "Avustralya yönetimi IŞİD ve diğer radikal örgütlerle mücadelede Irak'a gereken desteği verecek" dedi.

"IŞİD durdurulmadığı takdirde, tüm dünya için tehlike arz ediyor" diyen Bishop, Avustralya'nın Irak'a kara birliği göndermesi konusunun ise henüz gündemde olmadığını ifade ederek, "Kara birliklerinin Irak'a girmesi kırmızı çizgidir, çünkü bu durum ülkenin egemenliğini etkileyebilir" diye konuştu.

Irak Dışişleri Bakanı Caferi ise basın toplantısında Şii din adamı Ayetullah Şeyh Nemr Bakır en-Nemr hakkında verilen idam kararına değindi.

Caferi, "Irak yönetimi Suudi Arabistan'ı idam kararından vazgeçirmek için ikna çalışmalarına başladı" dedi.

-28 IŞİD militanı öldürüldü

Öte yandan, Irak'ın Diyala ilinde güvenlik güçleriyle IŞİD militanları arasında çıkan çatışmada 28 IŞİD militanının öldürüldüğü bildirildi.

AA muhabirine konuşan Diyala İl Meclisi Güvenlik Komitesi Başkanı Sadık el-Haseni, "Iraklı milislerin destek verdiği güvenlik güçleri ve hava kuvvetlerinin koordinasyonuyla Bakuba'da yer alan Et-Taye köyüne operasyon düzenlendi. Burada terör örgütü IŞİD militanları takip edilerek öldürüldü" dedi.

Haseni saatlerce süren çatışmada 28 IŞİD militanının öldürüldüğünü aktardı. - Bağdat

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement