Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Irak İçişleri Bakanı Muhammet Salih Gabban'ın Erbil'de bir araya geldiği bildirildi.

24.02.2015 14:31

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani ile Irak İçişleri Bakanı Muhammet Salih Gabban'ın Erbil'de bir araya geldiği bildirildi.

IKBY Başkanlığının resmi internet sitesinde yayımlanan açıklamaya göre, Bakan Gabban ve beraberindeki heyet, Bağdat ile Erbil arasındaki güvenlik işbirliği, sığınmacıların şartları ve Irak'ın genel durumuyla ilgili görüş alışverişinde bulunmak üzere Barzani'yle bir araya geldi.

Toplantıda IKBY İçişleri Bakanı Kerim Sincari ve Başkanlık Divanı Başkanı Fuat Hüseyin de hazır bulundu. Görüşmede Bağdat ile Erbil arasındaki diyaloğun güçlü bir şekilde devam etmesi ve sorunların çözümü için girişimlerin kesilmemesi gerektiği vurgulandı. Taraflar, ayrıca "vahşi ve yırtıcı" olarak nitelendirdikleri IŞİD'e karşı birlikte ve uyumlu çalışmaya devam etme kararı aldı.

Açıklamada konuşmasına yer verilen Irak İçişleri Bakanı Gabban, Peşmergenin, IŞİD'e karşı elde ettiği zaferleri değerli bulduklarını dile getirdi. Gabban, ayrıca yüzbinlerce sığınmacıya ev sahipliği yapan Kürt Bölgesel Yönetimi'ne teşekkür etti.

"Kürdistan bölgesinin" İçişleri Bakanlığı, emniyet ve asayişi sağlamada başarılı olduğunu ifade eden Gabban, Bakanlık olarak Kürdistan'daki tecrübeden faydalanmak istediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement