İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika
Güncel

İran'la Nükleer Müzakereler

ABD ile İran heyetlerinin görüşmesi sona erdi.

07.08.2014 19:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD ve İran heyetlerinin İran'ın nükleer programını ele aldıkları görüşme sona erdi.

Cenevre'de gizli yürütülen görüşmelerde, İran'ın nükleer programı konusunda iki taraf arasındaki anlaşmazlıkların çözülmesi için çaba sarf edildi.

Görüşmelere, ABD tarafından ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı William Burns, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Wendy Sherman, İran tarafından ise Dışişleri Bakan Yardımcısı Abbas Arakçı ile diğer yetkililer katıldı.

ABD ve İran'lı yetkilliler yeri hakkında bilgi verilmeyen görüşmelerin ardından konakladıkları otele geldiler. Yetkililer, konakladıkları otelde de basın mensuplarına herhangi bir açıklama yapmadan ayrıldılar.

Geçen yıl, İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ile Almanya'nın (5+1) temsilcileri arasında gerçekleşen ve uluslararası yaptırımların azaltılması karşılığında Tahran'ın da nükleer programını kısıtlamasını öngören görüşmeler, 24 Kasım 2013'te Cenevre'de varılan geçici anlaşmayla sonuçlanmıştı.

Kapsamlı anlaşmanın 20 Temmuz 2014'e kadar yapılması öngörülmüş ancak daha sonra defalarca bir araya gelen taraflar, bu anlaşmanın 24 Kasım 2014'e kadar uzatılmasını kararlaştırmıştı.

İran'la BM Güvenlik Konseyi'nin beş daimi üyesi ile Almanya (5+1) arasındaki görüşmelerin eylülde yapılacak BM Genel Kurulu öncesinde ve sırasında devam etmesi bekleniyor. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İran'la Nükleer Müzakereler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement