İş Kolu Tespit Kararı - Son Dakika
Güncel

İş Kolu Tespit Kararı

Eti Bakır Anonim Şirketi'nin iş yerlerinde yürütülen işlerin niteliği itibariyle "madencilik ve taş ocakları, enerji, metal" iş kollarına girdiği tespit edildi.

24.04.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eti Bakır Anonim Şirketi'nin iş yerlerinde yürütülen işlerin niteliği itibariyle "madencilik ve taş ocakları, enerji, metal" iş kollarına girdiği tespit edildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının, iş kolu tespit kararına ilişkin tebliği, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Tebliğde, Eti Bakır Anonim Şirketinin Halıköy Beydağ, İzmir adresindeki iş yerinin yer altı iş yerinde tüvenan antimuan bakır cevherin çıkarıldığı, yer üstü işyerinde ise cevherin işlendiği, konsantre hale getirildiği, idari büro kısmında da işçilerin özlük işleri ve idari işlerin yapıldığı, asıl işin bakır cevherinin çıkartılması işinin olduğu diğer işlerin ise yardımcı işler olduğu; Çakmakkaya Damar Murgul, Artvin ile Aşıkköy Mevkii Küre, Kastamonu adresindeki iş yerlerinde bakır cevherinin çıkartılıp, konsantrasyon minerallerinin ayrıştırılması işlerinin yapıldığı belirtilerek, ilgili iş yerlerinde İşkolları Yönetmeliğinin 03 Sıra Numaralı "Madencilik ve Taş Ocakları" iş kolunda yer aldığının tespit edildiği bildirildi.

Sanayi Mahallesi Selyeri Mevkii Tekkeköy, Samsun adresindeki iş yerinde üretimi yapılan nihai ürünlerin ağırlığının katot bakırdan oluştuğu, katot bakırın hammaddesinin bakır cevheri olduğu, katot bakır halini alma sürecinde söz konusu iş yerinde izabe tesisinde işlenerek katot bakır halini aldığı belirtildi.

İşçilerin büyük çoğunluğunun da bu tesiste katot bakır üretimine yönelik işlerde çalıştığı, işin genel organizasyon ağırlığının da katot bakırın üretimine yönelik olduğu, satılan nihai ürün içinde katot bakırın ağırlığının fazla olduğu, sabit kıymet değerlerinde de bakır izabe tesisinin değerinin daha fazla olduğu ifade edilerek, mezkur adreste bulunan büro ve idari hizmetler, bakım onarım, hazır beton ve sülfürik asit imali iş yerlerinin bakır izabe fabrika tesisi iş yerinde üretilen mal veya hizmet ile nitelik yönünden bağlılığı bulunan ve aynı yönetim altında örgütlenen iş yerinin bağlı yerleri olduğu, İşkolları Yönetmeliği'nin 12 Sıra Numaralı "Metal" iş kolunda yer aldığı kaydedildi.

Tebliğde ayrıca, Çakmakkaya Damar Murgul, Artvin adresindeki iş yerinde bakır cevherinin çıkartılması işinden bağımsız olarak sudan elektrik üretimi sağlandığı ifade edilerek, bu iş yerinin İşkolları Yönetmeliği'nin 14 Sıra Numaralı "Enerji" iş kolunda yer aldığının tespit edildiği belirtildi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İş Kolu Tespit Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement