İşadamı Kamer'den Uşak Üniversitesi'ne Fakülte - Son Dakika
Güncel

İşadamı Kamer'den Uşak Üniversitesi'ne Fakülte

Uşak Üniversitesi'ne, kuyumculuk sektörünün duayeni olarak kabul edilen 71 yaşındaki işadamı Atasay Kamer tarafından yaptırılacak olan 20 derslikli İslami İlimler Fakültesi'nin temeli, havanın yağmurlu olması nedeniyle temsili törenle atıldı.

11.04.2014 19:59

Uşak Üniversitesi'ne, kuyumculuk sektörünün duayeni olarak kabul edilen 71 yaşındaki işadamı Atasay Kamer tarafından yaptırılacak olan 20 derslikli İslami İlimler Fakültesi'nin temeli, havanın yağmurlu olması nedeniyle temsili törenle atıldı.

Uşak Üniversitesi merkez kampusündeki 5 bin 400 metrekarelik alana yapılacak İslami İlimler Fakültesi'nin Mustafa Kemalpaşa Amfisi'nde yapılan temel atma törenine, Uşak Valisi Seddar Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Baş Danışmanı Durmuş Yılmaz, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, hayırsever işadamı Atalay Kamer, akademik perseonel ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, üniversitelerin bilimin üretildiği ve yayıldığı merkezler olduğunu belirtip, "Bilimsel birikime katkının sağlanabilmesi için ilk koşullardan birisi öğrenci odaklı olabilmektir. Öğrencilerimizin en kaliteli eğitimi alabilmeleri için hummalı bir çalışma içindeyiz. Kampüs alanımız içinde yeni teknoloji ile donatılan çağdaş binalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. İslami İlimler Fakültesi eğitim dostu ve gönüllüsü hayırsever işadamı Atasay Kamer tarafından yaptırılıyor. Kendisine Uşak Üniversitesi'ne vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Dünyaya hizmet için geldiğini belirten 71 yaşındaki işadamı Atalay Kamer, "Bir karşılık ta beklemiyorum. Yaptıracağım fakültede ismimin olmasını arzu etmiyorum. Çünkü bana bu imkanı tanıyan rabbime şükretmekten başka yapacağım birşey yok. Türkiye'nin etrafındaki islam ülkelerinde, 'bizim anlayamadığımız bir İslamiyet var' diye düşünüyorum. Birbirimizle kavgalıymış gibi birbirimizle mücadele ediyoruz. İnşaallah Uşak'tan bir nur parlar. İslam alemine faydalı ve önder olur. Bu önderde inşallah Uşak olur" diye konuştu.

14 yaşında okulu bırakarak ticarete atılmak zorunda kalan Kamer'e, konuşmasının ardından eğitime olan katkısı nedeniyle Vali Yavuz, tarafından teşekkür plaketi verildi. Vali Yavuz ve beraberindekiler, daha sonra, fakültenin yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanması hedeflenen 6 milyon liraya mal olması beklenen fakülte binasında 20 dersliğin yanı sıra 40 akademik ve idari personel odası da yer alacak. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Kamer'den Uşak Üniversitesi'ne Fakülte - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement