Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler

Olayların yaşandığı ve Atatürk büstünün yakıldığı Esenyurt Meydanı'nda jandarma birlikleri konuşlandırıldı CHP İstanbul İl Başkanı Salıcı: "Olaylarda bazı kişiler, ilçe binalarına saldırdı"

08.10.2014 17:17

IŞİD'in Kobani'ye (Ayn el Arap) saldırması bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilerde Atatürk büstünün yakıldığı Esenyurt Meydanı'na jandarma birlikleri konuşlandırıldı.

İlçede yaşanabilecek gösterilere müdahale etmek için takviye edilen İstanbul İl Jandarma Komutanlığına bağlı birlikler, meydanın çevresinde polislerle nöbet tutuyor.

Ekipler, emniyetin yanı sıra kendilerine ait TOMA'larla hazır bekletiliyor.

Bu arada, olayların yaşandığı ve hasarın meydana geldiği sokaklarda ve dükkanlarda düzenleme çalışmaları yapıldı. Zarar gören bazı iş yerleri sahipleri tarafından temizlendi.

Ayrıca, olayların yaşandığı sokaklarda, yanmış araçların bulunduğu gözlendi.

CHP parti binasına saldırı

Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, partisinin Esenyurt ilçe başkanlığında yaptığı basın toplantısında, dün yaşanan olaylarda bazı kişilerin ilçe binalarına saldırdığını söyledi.

Başka siyasi parti ve dükkanlara da saldırılar olduğunu belirten Salıcı, "Camlarda kırıklar oluştu. Şu an jandarma ve polisin bulunduğu yanı başımızdaki meydanda, dün 3 saat boyunca polis yoktu. Merkezimizde mahsur kalan arkadaşlarımız vardı. CHP'nin Kobani'de yaşanan drama karşı insani hassasiyet gösterdiği açıktır. Türkmenlere de aynı hassasiyeti göstermiştik, Ezidilere de öyle... Yarın kime olursa, yine mazlumun yanında olacağız" diye konuştu.

Salıcı, şiddet eylemlerine her zaman karşı olduklarını dile getirerek, şöyle devam etti:

"İnsani duyarlılık göstermek ne kadar doğruysa şiddet de o kadar yanlıştır. İş yerlerine, parti binalarına saldırılması hoş değil. Türk bayrağına, Atatürk büstlerine saldırmak duyarlılığı ortadan kaldırır. İçişleri Bakanı, 'şiddet misliyle karşılık bulacak' diyerek, soğukkanlılık göstermek gerekirken, ateşe benzinle giden bir anlayış gösterdi. Bugün 6 ilde sokağa çıkma yasağı var. Bazı ilçelerde okullar tatil edildi. Böyle bir dönemde bu ülkenin ortak değerlerine yapılacak saldırıların karşısında olacağız. İnsani duyarlılıklarımızı kaybetmeden yapılan gösteriler anayasal haktır ama işin içine şiddet girince karşısında olacağız."

Esenyurt'ta önemli olaylar yaşandığını söyleyen Salıcı, "Milletvekillerimiz yetkililerle gerekli görüşmeleri yaptılar ancak polis yetersiz kaldı. Hükümet üyelerini sağduyulu açıklamalar yapmaya, izlemiş oldukların yanlış dış politikadan vazgeçmeye ve tezkereyi Türkiye'nin sınırlarını koruyacak şekilde uygulamaya davet ediyoruz. Saldırıyı kınıyoruz ve bundan sonra yapılacak saldırılarda emniyetin net bir şekilde tedbir almasını, sadece AKP binalarını korumamalarını talep ediyoruz" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Işid Bahanesiyle İzinsiz Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement