IŞİD'den Yeni Taktik: Kobani'yi Ateşe Verdiler - Son Dakika
Güncel

IŞİD'den Yeni Taktik: Kobani'yi Ateşe Verdiler

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı.

26.10.2014 19:10

IŞİD üyeleri Kobani'ye hava saldırısı düzenleyen koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için birçok noktada yangın çıkardı. Akşam saatlerinde gerçekleşen büyük bir patlamanın ardından çatışmalar şiddetlendi.

IŞİD'in, Kobani'deki (Ayn el Arap) sınır kapısına yakın bölgede bomba yüklü araçla intihar saldırısı gerçekleştirdiği de öğrenildi.

SEKİZ NOKTADA YANGIN ÇIKARDILAR

Al Jazeera'nın haberine göre IŞİD akşam saatlerinde Kobani'ye yönelik yoğun havan saldırısı başlattı. YPG güçleri kasabanın batı tarafındaki savunmasını güçlendirirken IŞİD havanları da daha çok batı ve güney tarafinı hedef alıyor. Akşam saatleri ile birlikte koalisyon uçaklarının görüşünü engellemek için en az sekiz noktada büyük ateşler yakan IŞİD üyeleri kasabanın ortasına kadar ilerlemiş görünüyor.

Havanın kararmasıyla birlikte kasabada saat 17 sıralarında çok büyük bir patlama meydana gelirken patlamanın ardından çok şiddetli çatışmalar başladı. IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın bulunduğu bölgenin kontrolünü ele geçirmek için ağır silahlarla saldırı düzenlerken, çatışmalar sırasında atılan bir havan mermisi Mürşitpınar Mahallesi'ndeki Süleyman Şah Dostluk Parkı'nın yanındaki boş araziye düştü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

SINIR KAPISI YAKINLARINDA İNTİHAR SALDIRISI

IŞİD'le YPG arasındaki çatışmalar sırasında sınır kapısı yakınında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrası yükselen alev topu sınırın Türkiye tarafından da rahatlıkla gözlendi. İki grubun karşılıklı izli mermi kullanması dikkat çekti.

Muhalif Rakka Devrimcileri Saha Komutanı Ebu İbrahim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, sınır kapısına 500 metre uzaklıkta bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlediğini belirtti. Çatışmaların ilçenin güney kesiminde yoğunlaştığını vurgulayan İbrahim, "IŞİD güçleri bu kez Kobani'nin güneyinden yüklenmeye başladı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanıyor ancak ilçenin batı bölümünde kontrolü ele geçirdik" dedi.

IŞİD'İN HEDEFİ SINIR KAPISI

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nden yapılan açıklamaya göre, IŞİD'in saldırdığı ve PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin savunduğu Kobani'de 16 Eylül'den bu yana süren çatışmalarda ölenlerin sayısı 800'ü geçti.

Gün içinde Kobani'deki IŞİD hedeflerine 5 hava bombardımanı düzenleyen ABD öncülüğündeki koalisyon hava güçleri akşam saatlerinde bölgedeki keşif uçuşlarını sürdürdü.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Kobani'de 7 IŞİD aracıyla 1 IŞİD binasının imha edildiğini açıkladı.

IŞİD\'den Yeni Taktik: Kobani\'yi Ateşe Verdiler
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'den Yeni Taktik: Kobani'yi Ateşe Verdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • ANGARALI: ZaLİMİN HaKKINDAN ZALİMLER GELİRMİŞ SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM iŞIDi. . . 44 14 Yanıtla
  • miliyetçi: spr taktik bravo allahın izni ile bu pkk nın ve uzantılarının sonu geliyor galiba sınırları açında bari bizdeki teröristleride bir götürseler. . . . . . . . . hazır elleri değmişken 41 13 Yanıtla
  • GÜZEL OLUYOR GÜZEL: KATILLER GECIDI GIBI, ISIDE KARSI ETEK GIY TÜRK ASKERINI ARKADAN VUR ALCAK 35 10 Yanıtla
  • ESMER KÜRT: İŞİD İTLERİNİN BU OYUNUDA TUTMAZ KOBANİDEN TEK ÇIKIŞ YOLU VAR ODA CEHNNEMDİR 17 27 Yanıtla
  • soru1001: KÜRTLER GÖZÜNÜZÜ AÇIN . . . BU IRKÇILARIN YÜZDE 80 Nİ İŞİD DESTEKLİYOR. BU IRKÇILARIN YÜZDE 50 Sİ KÜRTLERİN TAMAMIYLA YOK OLMASINI İSTİYORLAR. BU IRKÇILAR KİMDİR GÖÇMENLER KIRMALAR DEVŞİRMELER VE ÇAKMA TÜRKLER. 16 28 Yanıtla
  • esmer kürt: HAAH BU OLDU YAKIN PKKYI YAKAMIZ KURTULSUN ONLAR BIZZI COK YAKTILAR 29 7 Yanıtla
  • DOĞU: taktik maktik hikaye kobani bu köpeklerin hepsine mezar olacak 24 12 Yanıtla
  • serok: bütün kürt düşmanları burda zaten bir haber bekliyorlar yorum yazmaları için 11 20 Yanıtla
  • TURKUAZ45: EY FAŞİSTLER- BİRLİK BÜTÜNLÜK İÇİNDE ÜLKEMİZİ KUCAKLAYAN MESAJLAR VERMENİZ GEREKTİĞİ YERDE KÜRT DÜŞMANLIĞINI BESLEYEN YORUMLAR YAPARAK ÜLKEMİZİ BÖLMEYE ÇALIŞAN BİRER VAMPİRE DÖNÜŞTÜNÜZ. YANI KOBANİNİN DÜŞERSE DEVAMINDA NE OLUR BİR DAKİKA ÖRÜMCEK BEYNİNİZLE DÜŞÜNÜN ÖYLE YORUM YAPIN. 14 14 Yanıtla
  • esmer kürt: ALLAH KURANDA BUYURUYOR KAFIRI DOST EDINMIYEN SIZ DEGILMISINIZ AMERIKAYA SIRT SIRTA VERIP ASIL KAFIR PKK 18 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement