Işid, Hendeklerdeki Petrolü Yaktı, Musul'a Peşmerge Sevkiyatı Sürüyor (2) - Son Dakika
Güncel

Işid, Hendeklerdeki Petrolü Yaktı, Musul'a Peşmerge Sevkiyatı Sürüyor (2)

BARZANİ; PEŞMERGE, IRAK ORDUSU İLE MUSUL OPERASYONUNA KATILACAKMusul operasyonu ile ilgili açıklama yapan Irak'taki Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul Operasyonu'nda görev alacak Peşmergeler arasında parti ayrımı gözetmeksizin görev dağılımı yapıldığını söyledi.

16.10.2016 13:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BARZANİ; PEŞMERGE, IRAK ORDUSU İLE MUSUL OPERASYONUNA KATILACAK

Musul operasyonu ile ilgili açıklama yapan Irak'taki Kürt Bölgesel yönetimi Başkanı Mesut Barzani, Musul Operasyonu'nda görev alacak Peşmergeler arasında parti ayrımı gözetmeksizin görev dağılımı yapıldığını söyledi. Barzani, "Peşmerge Güçleri Irak Ordusu'yla koordinasyon içinde Musul'un kontrolü operasyonuna katılacaktır" dedi. Koalisyon uçaklarının Musul'dan geçen Dicle nehri üzerindeki Hürriyet Köprüsü'nü bombaladığı belirtildi.

Irak'taki Kürt lider Mesut Barzani, Musul operasyonuyla ilgili yaptığı yazılı bir açıklamada, son iki yıl içerisinde Irak Kürdistan halkının direniş gösterdiğini, Peşmerge'nin sergilediği kahramanlıkla IŞİD efsanesi sona erdiğini söyledi. Barzani, şöyle dedi:

"IŞİD'le savaş, sonuç belirleyici bir aşamadadır. Peşmerge Güçleri Irak Ordusu'yla koordinasyon içinde Musul'un kontrolü operasyonuna katılacaktır. Peşmergenin operasyonda tek ses ve tek tutum içinde olacaktır. Musul operasyonunda görev alacak Peşmergeler arasında parti ayrımı gözetmeksizin görev dağılımı yapılmıştır. Bütün Peşmergeler benim için birer evlat, kardeş ve aziz; birbirleri için kardeş, destek, akraba ve koruyucudur. Tüm taraflardan sorumlulardan ve medyadan Peşmerge saflarına ayrım koymamalarını talep ediyorum. Peşmerge tüm Kürdistan'ın Peşmergesidir, başarısı da tüm Kürdistanlılar'ın başarısıdır."

Barzani açıklamasında, Musul'un kontrolü operasyonu boyunca particilik fikriyle hareket edecek her kişi veya askeri yetkili hakkında Peşmerge Bakanlığı'nın soruşturma başlatıp savaş cephesinden uzaklaştırmasını da isteyerek, şöyle devam etti:

"Kürdistan ve Peşmergeye hizmet düşüncesine aykırı davranan medya kuruluşlarının da cepheden uzaklaştırılıp yasal işleme tabi tutulacaktır. Yüce Allah'tan, Peşmergenin savaştan galip ayrılmasını, başı dik Kürdistan halkından da her zaman olduğu gibi Peşmergeye destek olmasını diliyorum."

KOALİSYON UÇUKLARI HÜRRİYET KÖPRÜSÜNÜ BOMBALADI

Musul'u dün geceden beri havadan bombalayan Koalisyon savaş uçaklarının, Musul'da Dicle Nehri üzerindeki Hürriyet Köprüsü'nü bombaladığı belirtildi. Erbil merkezli uydudan yayın yapan Rudaw TV'de yer alan habere göre, köprünün bombalanması IŞİD'e yakın sosyal medya hesaplarından da doğrulandı.

Musul'un doğusundaki Efseran ve Nesr mahallelerini, batı yönündeki Dendan ve Hedba mahallelerini bir birine bağlayan Hürriyet köprüsünün girişlerine IŞİD'in de patlayıcılar döşediği belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid, Hendeklerdeki Petrolü Yaktı, Musul'a Peşmerge Sevkiyatı Sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement