Barzani'nin Sağ Kolu: IŞİD'in 200 Bin Savaşçısı Var - Son Dakika
Güncel

Barzani'nin Sağ Kolu: IŞİD'in 200 Bin Savaşçısı Var

Mesut Barzani'nin sağ kolu olarak tanınan Fuad Hüseyin, IŞİD'in Batı'nın sandığından 7 kat daha fazla savaşçısının olduğunu, rakamın şuan için 200 bin olduğunu savundu.

16.11.2014 17:07  Güncelleme: 17:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin en üst düzey yetkililerinden Fuad Hüseyin, IŞİD'in sahip olduğu askeri gücün Batı'nın sandığından 7 kat fazla olduğunu savundu. Hüseyin'e göre, IŞİD'in en az 200 bin savaşçısı var.

Hüseyin ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry geçtiğimiz Haziran ayında bir araya gelmişti Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanlık Divanı Başkanı olan ve Mesut Barzani'nin sağ kolu olarak tanınan Fuad Hüseyin, The Independent'ın deneyimli Ortadoğu muhabiri Patrick Cocburn'e verdiği özel röportajda, "Yüzbinlerce savaşçıdan bahsediyorum çünkü örgüt ele geçirdiği bölgelerdeki genç Arap erkekleri silah altına alabiliyor" dedi.

"AYNI ANDA 10 FARKLI NOKTADA SAVAŞIYORLAR"

IŞİD'in yaklaşık 200 bin kişilik bir orduya sahip olduğunu öne süren Hüseyin'e göre, örgütün aynı anda hem Irak'a hem de Suriye'ye saldırması da bu iddiayı doğruluyor: " Kobani'de savaşıyorlar. Geçtiğimiz ay, Ramadi ve Diyala'nın Celevla bölgesinin yanı sıra Kürdistan'da yedi farklı noktaya saldırdılar. 20 bin civarında bir sayıdan söz etmek imkansız."

"BEYİN YIKIYORLAR"

IŞİD'in Irak ve Suriye'de ele geçirdiği bölgelerdeki nüfusun 10 milyon ila 12 milyon arasında olduğunu söyleyen Fuad Hüseyin, örgütün militan kazanması için 'geniş bir havuza' sahip olduğunu belirtti.

"Burada hem askeri hem de ideolojik temelleri olan bir devletten bahsediyoruz" diyen Barzani'nin sağ kolu, "Bu, onların herkesin silah kullanmasını öğrenmesini istediği anlamına geldiği gibi herkesin ideolojilerini öğrettikleri anlamına da geliyor, diğer bir değişle beyin yıkıyorlar" ifadelerini kullandı.

"SUNNİ ARAPLAR DİRENMİYOR"

Hüseyin, Sunni Arapların büyük bir bölümünün IŞİD'in varlığı nedeniyle rahatsız olduğunu ancak örgüte direnmediklerini de söyledi. Amerikan Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), Eylül ayında bir rapor yayımlayarak IŞİD'in militanlarının sayısının 20 bin ile 31 bin arasında olduğunu açıklamıştı.

Barzani\'nin Sağ Kolu: IŞİD\'in 200 Bin Savaşçısı Var
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Barzani'nin Sağ Kolu: IŞİD'in 200 Bin Savaşçısı Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • selma: 200 binde olsa 500 binde olsa bitirecegiz yasasin kobani yasasin kurt halki 34 34 Yanıtla
  • selma: Biz bir milyon askeri olan tc den korkmyoruz 200 bin maymun neki 25 36 Yanıtla
  • soru: AHADA ŞİMDİ ÜLKÜCÜLER SEVİNDİ. . . İŞİD ÜLKÜCÜ VE YAHUDİ KARDEŞTİR AYIRIM YAPAN KALLEŞTİR 32 18 Yanıtla
  • anadolu: 126 milyon askeri var 12 21 Yanıtla
  • adnan: bunlar korkularından bir kişiyi on kişi görüyor heralde 16 7 Yanıtla
  • 1453: bazı kanallara göre her gün yüzlerce işid li ölüyor ama hala bitmedi belki iki yüz bin rakamı biraz iyimser saddam yanlısı ve esad karşıtı her eli silah tutanı işid li sayabilirsiniz 19 1 Yanıtla
  • yakamoz: Yüksekova haber göre şu an ışid bitmesi lazımdı her gün 50 bazen 80 ypgeden kayıp yok 14 5 Yanıtla
  • SAFİR: arkadaşlar daha önce de söyledim şimdide söylüyorum kim ne derse desin ne yaparsa yapsın bu adamların devlet kurmalarını engelleyemeyecekler orta doğuda yeni bir devlete hazırlıklı olun önce kendi devletlerini kuracaklar orta doğuda toprak çoğunluğu sağlayacaklar daha sonra belki de ırak ile suriye yi tamamıyla birleştirip tek devlet olacak ve en sonda israil e saldırıp müslüman yahudi savaşı başlatacaklar devamı geliyor 14 4 Yanıtla
  • 1453: asıl tehlike suriye deki öso içinde bulunan radikalerin işid e katılması işte o zaman kıyamet kopar 12 1 Yanıtla
  • reis: Teres sayı saymayıda bilmiyor korkma olum hepsi 30000 yok gebertin gitsin 5 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement