IŞİD'in Üst Düzey İsmi İstanbul'da Yakalandı - Son Dakika
Güncel

IŞİD'in Üst Düzey İsmi İstanbul'da Yakalandı

IŞİD'in en çok aranan isimlerinden Fas kökenli Fransız vatandaşı Mourad Fares'in geçtiğimiz ay İstanbul'da yakalanarak Fransa'ya iade edildiği ortaya çıktı.

11.09.2014 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fransa gizli servislerinin IŞİD'le mücadelede en çok aradığı isimlerden olan Fas kökenli Fransız vatandaşı Mourad Fares'in geçen ay gizlice İstanbul'da Türk polisi tarafından yakalandığı ortaya çıktı.

SESSİZ, SEDASIZ İADE EDİLDİ

Fransız basını Türkiye'nin Fares'i dün gece sessiz sedasız Fransa'ya iade ettiğini yazdı. RTL radyosu, Fares'in bu sabah Paris'te terörle mücadele yargıçlarının önüne çıkarıldığını bildirdi.
NTV’den Kayhan Karaca’nın haberine göre Fransa'nın İsviçre sınırındaki Thonon-les-Bains kentinde doğan 29 yaşındaki Fares, IŞİD saflarında savaşmak için Fransa'dan eleman toplayan bir şebeke oluşturmakla suçlanıyor.

İŞ BİRLİĞİ YAPILDI

Fransız basınında yer alan bilgiye göre, Fares Ağustos ayında resmi bir belge için Fransa'nın İstanbul Başkonsolosluğu'na geldi.

Kendisine belge veren Fransız makamları İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yakalanması için Türk makamlarına başvuruda bulundu.

Başvuruya olumlu yanıt veren Türk polisi Fares'i 16 Ağustos'ta yakaladı. İade işlemleri nedeniyle Fares'in yakalanmasının bugüne kadar gizli tutulduğu bildiriliyor.

FRANSA DİĞERLERİNİN PEŞİNDE

Fransız servisleri, Facebook hesabında kendisini "Ebu Hasan" olarak tanıtan Fares'in Temmuz 2013'ten bu yana Suriye'de olduğunu belirtiyor.

Fares'in sorgusu sayesinde kendisine benzer diğer IŞİD elemanlarının da ele geçirilmesinin ümit edildiği ifade ediliyor.

900 FRANSIZ MİLİTAN OLARAK GÖREV YAPIYOR

Fransız hükümetinin verilerine IŞİD saflarında savaştıkları söylenen 3 bin Batılının arasında yaklaşık 900 Fransız vatandaşı da bulunuyor.

IŞİD\'in Üst Düzey İsmi İstanbul\'da Yakalandı
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'in Üst Düzey İsmi İstanbul'da Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • ATEIST_IMAM: İşte bunlar hep dinler olduğu için oluyor. Allah İçin insan öldürmek ha ? :D 10 17 Yanıtla
  • ABDİ: Yalakasınız olum. Fransada binlerce pkklı var kaç kez istedik, kaç kez kırmızı bülten çıkardık ne zaman teslim ettiler. YAZIK YAZIK BU KADAR KEK OLMAYIN SİZDE VERMEYİN 17 9 Yanıtla
  • Jacky Chan: Türk yurdunda Türklerden çok diğer milletler haber oluyorsa o yurt zaten işgal altındadır. 19 3 Yanıtla
  • MHP-1453: YAV AKP IL BINALARINDA IS. ITCI ÜST DÜZEL SAKALLI MAYMUNLAR ADETA CIRIT ATA DURSUN TIRYABI HZ. LERI CIKIP YOK IS. IT KIM BIZ KIM DIYE MILLETI UYUTSUN! REHINELER ÖLDÜRÜLDÜMÜ YASIYORMU HALEN BIR NETICEDE YOK. . . 14 6 Yanıtla
  • serdar: yapmayın bu haberleri yanlış yapıyorsunuz 5 8 Yanıtla
  • CAHİL: ya düne kadar ışıde türkiye destek veriyo diye bas bas anıranlar vardı peki bu adamı biz niye verdik niçin verdik nasıl verdik neden verdik . 5 8 Yanıtla
    cahil: la angut haberi okudum bizde cem uzanı ihbar ettik kırmızı bülten avrupada yargılandı suçlu bulundu peki la o niye bize vermiy cem uzan gibi sahtekara sahipmi çıkıy bizde işıte sahip çıkıysak niye verdük o manada anladınmu AKILLI OL 0 0
  • GÜRKAN GÜR: DERİSİ YÜZÜLECEK ETİ KIYMA YAPILACAK İTİ NİYE SATIYON TÜRKİYE NİYEE 4 4 Yanıtla
  • BG: eeeh fransada türkiye tarafindan arananlar ne olucak. . . . frog leg eaterler bunlari bize iade edecekmi acaba 5 0 Yanıtla
  • IŞİD: IŞİD'İ ŞEYTAN ÜÇGENİ BAŞROL DAVİD PETRAEUS (ÇUVALCI PAŞA) EN YAKIN ARKADAŞI VE UZAKTAN AKRABASI OLAN PARA BABASI YAHUDİ HENRY KRAVİS (FİNANS KAYNAĞI OLAN) VE REFARANDUMLA TÜRKİYE'YE BAĞLANMAK İSTEYEN BARZANİYE TEHDİTE EDEREK GERİ ADIM ATTIRAN JOE BİDEN İŞTE BU AKBABALAR MÜSLÜMANLARIN BAŞ BELALARIDIR. ALLAH BUNLARIN VERSİN AMİN. 4 0 Yanıtla

Advertisement