IŞİD: Kafasını Taşla Ezin, Bıçaklayın, Boğun, Zehirleyin - Son Dakika
Dünya

IŞİD: Kafasını Taşla Ezin, Bıçaklayın, Boğun, Zehirleyin

IŞİD, tüm militanlarına Fransız, Amerikan ve onların müttefiki olanları vahşice öldürmeyi emretti. Açıklama Fransa'da büyük panik yarattı.

22.09.2014 14:08  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Amerikan ve Fransız ordusunun Irak’ta başlattığı hava operasyonuna cevaben tüm militanlarına, başta ABD ve Fransa olmak üzere uluslarası koalisyona katılan ülkelere karşılık vermeleri çağrısında bulundu. Çağrı, Fransız medyasında panik havası yarattı.

BİREYSEL CİHAT ÇAĞRISI

İlk kez resmi olarak, sözcüsü Ebu Muhammed El Adnani aracılığıyla yayımladığı sesli mesajda, “bireysel cihat çağrısı” yapan IŞİD, "Yapabileceğiniz en iyi şey, tüm Fransız, Amerikan ve onların müttefiki olan kafirleri öldürmektir. Eğer öldürecek silah ya da bomba bulamazsanız, o zaman Amerikan, Fransız, Avustralyalı, Kanadalı ya da diğer müttefiklerden kafirleri yakalayın, taşla kafasını ezin, bıçakla öldürün, arabanızla ezin, boşluğa atın, boğun ya da zehirleyin.” diye açıklama yaptı.

KIRMIZI ALARMA GEÇİLDİ

Cihatçı grupları takip eden SITE internet sitesinde yayımlanan mesaj, Fransa’da büyük endişe yarattı. Medya olayı birinci haber olarak verirken, Fransız polisi de cihatçı terör tehlikesine karşı güvenlik önlemlerini “kırmızı alarm” seviyesine çıkardı.

İÇİŞLERİ BAKANI: FRANSA KORKMUYOR VE TUZAĞA DÜŞMEYECEK

İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, IŞİD'in Fransız vatandaşlarını tehdit eden açıklamalarından korkmadıklarını belirterek, Fransa'nın vatandaşların güvenliğini sağlamak için bütün önlemleri aldığını ve almaya devam edeceğini bildirdi. Terörle mücadele yasası sayesinde Suriye'ye geçişlerin daha da zorlaştığını vurgulayan Cazeneuve, "Fransa korkmuyor ve teröristlerin tuzağına düşmeyecek" dedi. Cazeneuve, IŞİD'den kaynaklanan bütün güvenlik risklerini ortadan kaldırmak zorunda olduklarına işaret etti.

Bazı sosyal paylaşım sitelerinde ABD ve Fransa vatandaşlarının tehdit edildiği ve IŞİD tarafından yüklendiği ileri sürülen videolar yayınlandı. Birçok dilde yayınlanan videolarda, IŞİD sözcüsü olduğu iddia edilen kişinin, "İslam Devletine (IŞİD) karşı koalisyona girmiş Amerikalı veya Fransız inanmayan kimi bulursanız istediğiniz şekilde öldürebilirsiniz." şeklindeki ifadeleri yer alıyor.

GEÇİCİ YURT DIŞI YASAĞI

Fransa'da geçen hafta tamamı mecliste oylanarak kabul edilen yeni terörle mücadele yasasına göre, savaş bölgelerine gitmek isteyenlerin yurt dışına çıkışlarına geçici yasak getirilebilecek. Gerektiği hallerde, Irak ve Suriye gibi iç savaşların sürdüğü bölgelere çatışmaya gitmek isteyenlerin ülkeden çıkışına 6 ay süreyle yasak konulacak ve bu sürenin uzatılması gündeme gelebilecek.

IŞİD: Kafasını Taşla Ezin, Bıçaklayın, Boğun, Zehirleyin
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya IŞİD: Kafasını Taşla Ezin, Bıçaklayın, Boğun, Zehirleyin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • rojhat: kendini bilmezler ıraktaki türkmeleri pkk korudu bunları ne çabuk onuttunuz 35 40 Yanıtla
  • bır kurt: bo kadar ıiıdın ınsan ktıl etmsıne sevınan ınşşşşşşşllh bırgu onun ve onun aylesının başıne gelır inşşşşşşşşllllllh 30 14 Yanıtla
  • adanalı TAHİR: bu fransızlar dünyanın pislikleridir, zaman gelirde savaşırsak 1 fransızın kafasını ezmaka isterim, adanaya az zarar vermediler zamanında 30 7 Yanıtla
  • Osman: ALLAHUEKBER 21 13 Yanıtla
  • yakamoz: allah ekber 12 5 Yanıtla
  • DOĞRUCU DAVUT: RUH HASTALARI ! 13 2 Yanıtla
  • EMİR MUSA: Irak -Şeytanları terör örgütü üyeri okadar korkak ki, savunmasız ve çocuklara saldırıyor, eli bağlanmış insanları kesiyor. Bu onların korkaklığından, cesaretsizliğinden, silik ve kişiliksizlerinden. İnsan değilsiniz ama en azından hayvandan aşağı olmamaya çalışın ış -itler. 6 9 Yanıtla
  • BABA: Tüm dünyaya İSLAM hükmedecek bunun ötesi yok. 9 5 Yanıtla
  • konya-sivas: ışit şuana kadar hiç insan öldürmediği görüldü sedece pkk lıları türkiyeye sokmak amaçları bunuda yaptı 2 9 Yanıtla
  • mafak: dinimiz kafa kesme dışında bir ölümü tasvip etmez ışidi kınıyorum 5 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı
    14:12 Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması Yunanistan'ı karıştırdı

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Ankara'da askerlerle iftar programında yaptığı konuşmada Kıbrıs ile ilgili sözleri Yunanistan'da tepkilere neden oldu. Ana muhalefet partisi SYRIZA, Yunan hükümetine Erdoğan'ın sözlerine resmi bir tepki gösterilmesi çağrısında bulundu ve Türkiye'nin Atina Deklarasyonu'nu ihlal ettiğini belirtti. SYRIZA, Miçotakis hükümetini şeffaf olmayan bir dış politika izlemekle suçladı.

  • Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı
    14:09 Nijerya Ordusu, Kaçırılan 16 Kişiyi Kurtardı

    Nijerya ordusu, Kaduna eyaletinde fidye için kaçırılan 87 kişiden 16'sının kurtarıldığını açıkladı. Operasyonun devam ettiği belirtilirken, Nijerya'da fidye için kaçırma olaylarına sıkça rastlanmasına rağmen insan kaçırma suçunun cezasının idam olduğu biliniyor.

  • Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor
    13:57 Prenses Kate Hakkında Çılgın Komplo Teorileri Yayılıyor

    Prenses Kate'in eşi Prens William ile yan yana yürürken gülümseyen bir videosu yayınlandı. Ancak çılgın komplo teorileri hala çevrimiçi platformlarda dolaşıyor. Bazıları videodaki kişinin vücut dublörü olduğunu iddia ederken, diğerleri yapay zeka kullanıldığını söylüyor. Kraliyet hayranları ise bu iddiaları kınamaktadır.

  • Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı
    13:46 Belçika'da Diyanet Vakfı'na bağlı Kevser Camii'nin ruhsatı 'kötü yönetim ve mali ihmal' nedeniyle 1 yıl askıya alındı

    Belçika'da Flaman hükümeti tarafından, Ankara'nın müdahalesi nedeniyle eleştirilen Aalst şehrindeki Kevser Camii'nin ruhsatı, 1 yıllığına askıya alındı. Caminin ruhsatının askıya alınmasıyla görevli imamın maaşını ve oturma iznini kaybedebileceği belirtiliyor. Belçika Diyanet Vakfı, ruhsat kararının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu.

  • Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı
    13:33 Kazakistan'ın Barış Gücü, BM Golan Tepeleri'ndeki Görevine Başladı

    Kazakistan'ın 139 askerden oluşan barış gücü, Birleşmiş Milletlerin (BM) Golan Tepeleri'ndeki Ateşkes Gözlem Gücü (UNDOF) misyonunda görevlerine başladı. Kazak askerler, Golan Tepeleri'ndeki BM Gözlem Üssü'nde tanıtım programı düzenlendi ve günlük görevlerine başladı. Kazakistan Parlamentosu tarafından onaylanan bu misyon, ülkenin ilk bağımsız barış gücü olarak tarihe geçti.

  • Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi
    13:20 Çin'in Guizhou eyaletindeki piramit şeklindeki dağlar havadan görüntülendi

    Çin'in güneybatısındaki Guizhou eyaletine bağlı Anlong ilçesinde yer alan piramit şeklindeki dağlar, kireçtaşının aşınmasıyla doğal olarak oluşmuş. Xinhua Haber Ajansı muhabirleri tarafından havadan görüntülenen bu tipik karstik arazi şekli, ilginç bir manzara sunuyor.


Advertisement