Işid Terörü Antalya'da Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Işid Terörü Antalya'da Protesto Edildi

Işid Terörü Antalya\'da Protesto Edildi

Kadına karşı şiddet ve Irak'ta IŞİD'in uyguladığı insanlık dışı muameleler Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü tarafından protesto edildi.

07.09.2014 21:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kadına karşı şiddet ve Irak'ta IŞİD'in uyguladığı insanlık dışı muameleler Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antalya İl Örgütü tarafından protesto edildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yaklaşık 40 kadının katıldığı eylemde, IŞİD tarafından öldürülen çocuk ve satılığa çıkarılan kadınların fotoğrafları sergilendi. Halk tarafından da ilgi gören eylemde konuşan HDP Kadın Sözcüsü Songül Şarklı, aynı anda 20 ilde kadına karşı şiddeti protesto ettiklerini söyledi. Savaşın Ortadoğu'yu kasıp kavurduğunu belirten Şarklı, "Ermeni soykırımı, 1938 Dersim Katliamı, 6-7 Eylül saldırısı ve Şengal katliamında kadınların yaşadığı ortak acı unutulmamalı ve unutturulmamalıdır. Kadın bedenine yönelik erkek ve devlet şiddeti teşhir edilmelidir. Bu nedenle, kadın katliamları gerçekleştiren IŞİD'i sadece emperyalist güçlerin oyununa indirgemiyoruz" dedi.

IŞİD aklının, kadınları eve kapatmaya, sokaklardan, meydanlardan kovmaya çalışan diğer erkek yönetimler tarafından da güçlendirildiğini savunan Songül Şarklı, "Sınırları IŞİD lehine açan iktidarların suçu, sadece insanlığa karşı suça indirgenemez. Kadınlar tecavüze uğruyor, intihar etmek zorunda bırakılıyor, cinsel kölelikle yüz yüze kalıyor. Halen binin üzerinde kadın IŞİD'in elinde. Bu nedenle, kadınların barış mücadelesi, IŞİD ve tüm erkek egemen güçler karşısında özgürlükçü ve özgürleştirici bir çizginin yanında yer almalıdır" diye konuştu.

Protesto yaklaşık bir saat süren oturma eyleminin ardından olaysız bir şekilde son buldu. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Işid Terörü Antalya'da Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement