İşkur Amasya İl Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika
Yerel

İşkur Amasya İl Müdürü Yılmaz Açıklaması

İşkur Amasya İl Müdürü Yılmaz Açıklaması

"Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2013 yılında il genelinde bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edildi, 2014 yılında ise en az bin ve üzerinde bir talepte bulunacağız"

10.06.2014 14:39

İŞKUR Amasya İl Müdürü Osman Yılmaz, "Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2013 yılında il genelinde bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edildi, 2014 yılında ise en az bin ve üzerinde bir talepte bulunacağız" dedi.

Yılmaz, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok'a "hayırlı olsun" ziyaretinde bulundu.

Üçok'a görevinde başarılar dileyen Yılmaz, burada Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) hakkında bilgi verdi.

Yılmaz, program kapsamında Suluova Belediyesi'nde 80 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

"Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında 2013 yılında il genelinde bin kişi çeşitli kurumlarda istihdam edildi, 2014 yılında ise en az bin ve üzerinde bir talepte bulunacağız" diyen Yılmaz, şunları kaydetti:

"Biz 2013 yılında alınan kaynağın daha üzerinde bir kaynak talep ettik. İnşallah böyle bir kaynak ilimize gelirse en az aynı sayıda veya daha üzerine çıkarak Suluova ilçemize ve Amasya'mızın tamamına güzel hizmetler yapılması adına bu projeyi uygulamayı arzu ediyoruz. Personellerin ve kurumların memnuniyetini alarak bu çalışmalarımızı 2014 yılında daha verimli yapacağımızı düşünüyorum. Proje kapsamında bize ayrılan ödeneğin tamamını kullanmak istiyoruz. Çünkü çalıştıramadığımız her elemanın kaynağı Amasya'dan geri dönen para demektir."

Samsun, Amasya, Tokat ve Çorum'u içine alan TR 83 bölgesinde işsizlik oranının Türkiye ortalamasının altında olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bununla ilgili olarak ilimize gelen sanayicilerin bölgemize yatırım yapması noktasında eğer vasıflı iş gücü elamanı talepleri olursa vasıfsız elamanlarını alıp bir müddet eğitip mesleki eğitimlerini tamamladıktan sonra da orada istihdamlarına katkı sağlıyoruz. Bu süre zarfında da kişilerin genel sağlık sigortası ve günlük ücretlerini İŞKUR olarak biz ödüyoruz" dedi.

Amasya il genelinde en çok istenen iş gücünü belirlemek için iş gücü analiz piyasası kapsamında 617 iş yerinde analiz çalışması yaptıklarını anlatan Yılmaz, "Geçen yıl en çok tekstil sektöründe makine operatörü, sanayi sektöründe kaynakçı, mermer sektöründe mermer ebatlandırma işçisi diye üç meslek grubunda iş gücü talebi olduğu tespit edilmiştir" diye konuştu.

Yılmaz'a ziyareti için teşekkür eden Belediye Başkanı Üçok ise şunları dile getirdi:

"İŞKUR ile TYÇP kapsamında bir çalışma yürütüyoruz. Sayın müdürümüzden aynı programı önümüzdeki yıllarda da devam ettirmesini istiyoruz. İŞKUR'dan program kapsamında gelen personeller belediye çalışmalarımıza katkı sağlıyorlar." - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İşkur Amasya İl Müdürü Yılmaz Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement