İslam'da Fetih Ruhu" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İslam'da Fetih Ruhu" Konferansı

Bilecik Muradiye Kültür Vakfı tarafından "İslam'da fetih ruhu" adlı konferans düzenlendi.

27.12.2014 13:11

Bilecik Muradiye Kültür Vakfı tarafından "İslam'da fetih ruhu" adlı  konferans düzenlendi.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Bölümü öğretim görevlisi Prof. Dr. Ömer Çelik, Bilecik Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'ndeki programda, fetih ruhunda, İslam'ı, İslam'ın güzelliklerini ve insanların gönüllerini fethetmeyi, anlatmaya ihtiyaçlarının olduğunu belirtti.

Mevlana'nın, "Beytullaha gidildiğinde, bir gönlü tavaf etmenin yüz hac sevabı" gibi olduğunu söylediğini anlatan Çelik, şöyle konuştu:

"Kabe Allah'ın, Halil İbrahim'in inşa ettiği bir evdir. Ama gönüller alemlerin rabbi olan Cenab-ı Hakk'ın yarattığı ve kendi sevgisi için yaratmış olduğu bir maneviyattır. Gönüller açan, gönüller fetheden insanlar olabilmemiz gerekiyor. Allah dostları gerçek alimler, bir gönlü fethetmeyi bir insanın yüzünde tebessüm meydana getirebilmeyi onun gönlündeki kederi ve sıkıntıyı giderebilmeyi bütün nafile ibadetlerden üstün görmüşler, bir gönlü kırmayı yıkmaktan kötü olarak görmüşlerdir."

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı da fetih ruhunun kendileri için önemli bir yere sahip ve Mekke'nin fethinin sadece bir sembol olduğunu belirterek, "Günümüze baktığımızda aslında fethedeceğimiz o kadar çok şey var ki. Öncelikle kul ve insan olarak kendimizi, iyiliği ve güzelliği fethetmemiz lazım" dedi

Program, Kur'an-ı Kerim okunması ve ilahi grubunun ilahiler seslendirmesiyle sona erdi. - Bilecik

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslam'da Fetih Ruhu' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement