İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" Konferansı - Son Dakika
Yerel

İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" Konferansı

Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" konulu konferans düzenlendi.

15.03.2015 16:25

Ağrı Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" konulu konferans düzenlendi.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen konferansa İl Müftüsü İbrahim Gemici, Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç, Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın, İl Vaizi Nuri Aslan ve çok sayıda kadın davetli katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Işın, bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, bir komşu, bir arkadaş olan kadının hepsinden önce insan olduğunu belirtti.

İnsanın eşrefi mahluk olduğunu ifade eden Işın, "İnsan yaratılmışların en şereflisidir. Kadına kalkmış her el, tüm insanlığa kalkmış demektir. Bir insanı katletmek tüm insanlığı katletmek gibidir. Sırf çaresiz olduğu için ve sırf güçsüz olduğu için öldürülen her kadınla birlikte tüm insanlık da katledilmiş gibidir" dedi.

"Toplum olarak bu vahşetle mücadele etmeliyiz" diyen Işın, şunları kaydetti:

"Yaşanan olayların temel kaynağı eğitim ve bilinçlendirme eksikliğidir. Bu yüzden çocuklarımızı pozitif düşünce ve adalet duygusuyla büyütmeliyiz. Burada anne olarak bizlere çok iş düşmektedir. Özellikle kız çocuklarımızı okutmalı ve cehaletten kurtarmalıyız. Biz kızlarımızı cehaletten kurtardığımız oranda kadınlara yapılan şiddeti ve ayrımcılığı da kaldırabiliriz. Ağrı'ya yeni geldik ancak bu konu temel kaynak olarak gözümüze çarpmaktadır. Sizlere söz veriyorum Ağrı ili çerçevesinde bu konuyla mücadele edeceğim. Sayın valimiz ile özellikle kız çocuklarımızın okutulması ve eğitilmesinde tüm gayretimizi ve çabamızı sizlerin de desteğiyle göstereceğimize huzurunuzda söz veriyorum."

Konuşmaların ardından katılımcılar tarafından "İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" konusunda davetlilere bilgi verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement