İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreterliği Seçimlerinde Türkiye'nin Adayı... - Son Dakika
Güncel

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreterliği Seçimlerinde Türkiye'nin Adayı...

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreterliği seçimlerinde Türkiye’nin adayı kazandı.

21.11.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreterliği seçimlerinde Türkiye'nin adayı kazandı. 31 üye ülkenin oylarıyla seçilen Genel Sekreter, TSE Eğitim Dairesi Başkanı İhsan Övüt oldu.

TSE'den yapılan açıklamada, İslam İşbirliği Teşkilatı'na bağlı olarak 2010 yılında kurulan İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü(SMIIC); standardizasyon, metroloji ve akreditasyon alanlarında faaliyet gösterdiği belirtilerek "Merkezi İstanbul'da bulunan ve Başkanlığı'nı Türkiye'nin yaptığı SMIIC, faaliyetleriyle İslam ülkeleri arasında ticareti kolaylaştırmayı hedeflemektedir" denildi.

SMIIC 9'uncu Yönetim Kurulu ve 7'nci Genel Kurul toplantıları 19-20 Kasım 2014 tarihlerinde SMIIC Genel Sekreterliği ev sahipliğinde 34 ülke ve Arap Endüstriyel Kalkınma Kuruluşu'nun (AIDMO) katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildiği kaydedilerek toplantılarda Bosna Hersek'in gözlemci üye ve Malezya'nın tam üyelik başvurularının kabul edildiği belirtildi.

2010 yılında 13 ülkenin girişimi ile kurulan SMIIC'in 2014 Kasım ayı itibariyle 31 üye sayısına ulaştığı ifade edilerek şöyle denildi:

"SMIIC toplantılarının gündem maddelerinden biri olan Genel Sekreterlik seçimlerinde, Türkiye'nin adayı TSE Eğitim Dairesi Başkanı İhsan Övüt Genel Sekreter olarak seçildi.

Türkiye, Tunus, Pakistan ve İran'ın aday olduğu Genel Sekreterlik seçimlerinde diğer ülkelerin Türkiye adayı lehine yürüttüğü lobi faaliyetleri ile Tunus, İran ve Pakistan adaylıktan çekildi. Yapılan seçimler sonucunda Türkiye'nin adayı oybirliği ile SMIIC Genel Sekreterlik seçimini kazandı." - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İslam Ülkeleri Standartlar ve Metroloji Enstitüsü Genel Sekreterliği Seçimlerinde Türkiye'nin Adayı... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement