Isparta - Gül Turizminde İlk Kafile Geldi - Son Dakika
Güncel

Isparta - Gül Turizminde İlk Kafile Geldi

Isparta - Gül Turizminde İlk Kafile Geldi

Gül turizminde ilk kafile geldi BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen gül turizmi çalışmaları kapsamında, bu yılın ilk turist kafilesi Tayvanlılar oldu.

23.05.2015 19:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gül turizminde ilk kafile geldi

BATI Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen gül turizmi çalışmaları kapsamında, bu yılın ilk turist kafilesi Tayvanlılar oldu. Sabah erken saatlerde gül bahçelerine giden Tayvanlılar, gül topladı, gül suyu ve yağının nasıl çıkarıldığını öğrendi.

BAKA'nın turizmin 12 aya yayılması amacıyla yaptığı çalışma kapsamında geçen yıl başlatılan gül turizminde, bu yılın ilk kafilesi geldi. Tayvanlı 55 turistten oluşan kafile gül hasadının başladığı Isparta'nın Keçiborlu İlçesi Senir Beldesi'ne bağlı Ardıçlı Köyü'nde sabah erken saatlerde gül bahçelerine giderek, bol bol fotoğraf çektirdi. Gül toplayan turistler, gül suyu ve gül yağının nasıl çıkarıldığını hem geleneksel hem de modern fabrikalarda gördü. Ardıçlı Muhtarı Yakup Yolcu ile gülyağı fabrikası yetkililerinin de eşlik ettiği Tayvanlı kafile, gül ürünleri de satın aldı.

Gül suyunun sağlık için faydalarının yanında kozmetik ürünleriyle kokusuna hayran kaldıklarını anlatan Tayvanlı turistler, gül bahçelerinin bu kadar güzel olabileceğini düşünmediklerini aktardı. İlk kez geldikleri Isparta'dan çok etkilendiklerini kaydeden turistler, aileleri ve çevresindekilere de kente gelmelerini tavsiye edeceklerini vurguladı.

Turistleri getiren firmanın rehberi Onur Karahancı da Uzakdoğulu turistlerle çalışıyoruz. Ben de ilk kez geldim. Gül bahçeleri çok güzel. Köylüyle doğayla iç içe aktivitemiz yoktu. Müşterilerimizle keyif alabileceğimiz yerler. Aktif olarak gül topladık, gül bahçesi güzel bir fikir. Grubumla çok eğlendik, keyif aldık dedi.

Son 3 günde 4 otobüsle 100'den fazla turistin köylerine geldiğini söyleyen Muhtar Yakup Yolcu ise Tarım ürünümüz, gülümüz artık bölgemize turistleri çekiyor. Çok hayran ve memnun kalıyorlar. Gül toplayıp bol bol fotoğraf çekiyorlar. Köylümüzle diyalogları da çok iyi. Tekrar geleceklerini söylediler diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta - Gül Turizminde İlk Kafile Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement