Isparta Platin Elma Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika
Güncel

Isparta Platin Elma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Isparta Platin Elma Ödülleri Sahiplerini Buldu

Isparta Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği'nce düzenlenen '3'üncü Platin Elma Ödülleri' töreninde, tarımsal alanda faaliyet gösteren girişimciler ödüllendirildi.

11.01.2015 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Eğirdir Kaymakamlığı ve Platin Elma Derneği'nce düzenlenen '3'üncü Platin Elma Ödülleri' töreninde, tarımsal alanda faaliyet gösteren girişimciler ödüllendirildi. 3'üncü Platin Elma Ödülleri Töreni ve Tarım Zirvesi Forumu, Davraz Sirene Otel'de gerçekleştirildi. Törende konuşan Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz, ilk insandan günümüze kadar toprağın işlenmesi konusunda çeşitli yöntemler geliştirildiğini söyledi. Ödül töreni kapsamında gündüz yapılan Davraz Agropolis Forum etkinliğinde konuşan Eğirdir Belediye Başkanı DP'li Ömer Şengöl de destekleme politikalarını eleştirdi. Bu politikaların adil olmadığını savunan Ömer Şengöl şöyle dedi:

"Bakanlık öncelikle Türkiye'nin elma ihtiyacını belirlemeli. Bizim ne kadar elmaya ihtiyacımız olduğunu daha bakanlık bile bilmiyor. Destekleme yapıldığı söyleniyor. Ama 5- 7 dekarlık üretim için yapılan destek, toprak analizi masraflarını bile karşılamıyor. Yani bizdeki destek, tapuya destek şeklinde gidiyor. Bu nedenle destek pastasını küçükler yemiyor. Pastanın büyük bölümünü büyükler yiyor. Küçük üretici bahçesini terk edip kente asgari ücretle iş aramak için göçtüğünden dolayı biz hasat zamanı Isparta'dan Eğirdir'e işçi getiriyoruz" dedi.

Tören çeşitli kategorilerde ödüllerin verilmesiyle sona erdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Platin Elma Ödülleri Sahiplerini Buldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement