İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki bazı sivil toplum kuruluşları İsrail'e tepki gösterdi.

07.11.2014 18:33

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını; Adıyaman, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'ta protesto edildi.

Adıyaman'da, cuma namazı ardından Demokrasi Parkı'nda toplanan çok sayıda kişi, İsrail aleyhine slogan attı. Toplanan kalabalık Türk ve Filistin bayraklarının yanı sıra "Mescid-i Aksa onurumuzdur, Filistin halkı yalnız değildir" yazılı pankart taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Fadıl Akkuş, Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın, ümmetin onuru olduğunu söyledi. Saldırılara sessiz kalındığına dikkat çeken Akkuş, şöyle devam etti:

"Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'ya gözü dönmüş siyonistlerin bu pervasızca saldırısının temelinde Arap dünyasının sessizliği ve ümmetin arasına sokulan mezhepçilik ve etnik kimlik fitnesi var. Tüm Ortadoğu bu fitne ateşiyle yangın yerine dönmüş, İslam toprakları kaos ve istikrarsızlık ortamına çekilmiştir."

Kahramanmaraş

Kahramanmaraş'ta da bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, İsrail'in tutumuna tepki gösterdi.

Grup adına, Ulu Camisi önünde açıklama yapan Mustafa Çoban, İsrail'in Müslümanları kışkırtmaya çalıştığını söyledi. Terör örgütü gibi davranan İsrail'in silahlı unsurlarının kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiğini aktaran Bulut, İslam dünyasını, ilk kıblesine sahip çıkmaya davet etti.

Şanlıurfa

Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskınını protesto etti.

İnsan Hak ve Hürriyetleri ( İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde toplanan yüzlerce kişi, cuma namazı sonrası Balıklıgöl Yerleşkesi'nde toplandı.

Burada tekbir getiren grup, Haşimiye Meydanı'na kadar yürüdü.

İHH Şanlıurfa Temsilcisi Behçet Atila, burada yaptığı konuşmada, İsrail'in uluslararası hukuk ve insani değerleri gözetmediğini belirtti.

İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışma yaptığını savunan Atila, dünya ülkelerinin ise bu duruma seyirci kaldığını söyledi.

Atila, ülke genelinde İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi. - Adıyaman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement