İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika
Güncel

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

Gümüşhane'de, öğle namazı sonrası İsrail protesto edildi.

09.11.2014 13:36

İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa baskını, Gümüşhane'de protesto edildi.

Kemaliye Camisi önünde öğle namazı sonrası toplanan vatandaşlar, "Mescid-i Aksa ayaklar altında, Ey Müslüman uyan, Mescid-i Aksa'ya sahip çık, Kudüs kutsal davan" yazılı pankartlar açtı. Grup, tekbir getirerek İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Gümüşhane Şubesi Başkanı Naci Şenel, İslam coğrafyasındaki terör olaylarının her birinde parmağı olan İsrail'in, Müslümanları kışkırtmaya yönelik davranışlarına devam ettiğini söyledi.

İsrail'in silahlı unsurlarının ayaklarındaki kirli postallarla Mescid-i Aksa'ya girdiklerini ifade eden Şenel, şöyle konuştu:

"Aynı kirli postallarla Kıble Camisi'nin içinde terör estiren bu silahlı unsurlar, camide bulunan Kur'an-ı Kerimleri yerlere attılar, üzerlerinde gezindiler. Dışarıda olayları protesto eden Müslümanlara ses, gaz bombası ve plastik mermiyle saldırdılar. Çıkan çatışmada birçok kardeşimiz yaralandı. Terör örgütü İsrail'in yaklaşık bir haftadır Mescid-i Aksa ile ilgili kışkırtmaya yönelik yaklaşımlarının Filistin'de kan dökmeye yönelik çaba olduğu aşikardır. İsrail, küstahça tüm kutsal değerlerimize saldırarak Filistinli Müslümanları çileden çıkarmaktadır. Terör örgütü İsrail'in ve aynı örgütün silahlı unsurlarının bu çirkeflikleri kabul edilemez."

Birleşmiş Milletler, NATO, ABD ve Avrupa Birliği'nin İsrail'i desteklediğini savunan Şenel, "Tüm dünyaya Filistin halkının sahipsiz olmadığını beyan ediyoruz. İsrail'in Kudüs'ten ve işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacağı günler çok yakındır" ifadesini kullandı.

Basın açıklamasının ardından grup, tekbir getirip İsrail aleyhine slogan attıktan sonra dağıldı. - Gümüşhane

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement