İsrail'e Bir Darbe de İstanbul Taksicilerinden Geldi - Son Dakika
Güncel

İsrail'e Bir Darbe de İstanbul Taksicilerinden Geldi

İsrail\'e Bir Darbe de İstanbul Taksicilerinden Geldi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrası binlerce savunmasız Filistin'linin hayatını kaybetmesine bir tepki de taksici esnafından geldi.

25.08.2014 12:05  Güncelleme: 12:08

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sonrası binlerce savunmasız Filistin'linin hayatını kaybetmesine bir tepki de taksici esnafından geldi. Yaşanan zulmün karşısında durmak ve bu saldırıların en büyük destekçisi İsrailli firmaları boykot etmek adına bir imza kampanyası düzenleyen İstanbullu taksici esnafı ilk etapta 1000 imzaya kampanya sonunda ise 10 bin imzaya ulaşmayı hedefliyor.

İstanbul'da ulaşım alanında İsrailli firmaların kritik alanlarda yer aldığını ifade eden Türkiye Taksiciler Vâkıfı Başkanı Güneş Taş, Taksi Çağrı Merkezi adlı projeyle tüm İstanbul taksici esnafının İsrailli bir firmanın kontrolüne gireceğini belirterek, "İSPARK tarafından haksız bir ihale ile sözde İstanbul taksi işletmeciliğinde tekelleşmeye gidiliyor. Bu kampanya ile amacımız İsrailli firmaya verilen haksız tek taraflı imzalanan sözleşmenin iptali ve birden çok firmanın serbest olarak bu işi yapmasının önünün açılması bu sayede hem taksici esnafının hem de yolcuların seçme özgürlüğünün olmasıdır. Özellikle İSPARK gibi kuruluşların İstanbul taksi esnafının dâhil olacağı projelerde İsrailli firmalardan hizmet alması taksici esnafı olarak bizleri yaralamaktadır" dedi.

-"TAKSİ ÇAĞRI MERKEZİ PROJESİ'NDE İHALENİN İSRAİLLİ BİR FİRMAYA VERİLMESİNE TEPKİ GÖSTERİYORUZ"-

Türkiye Taksiciler Vakfı İsrail'i boykot etmek amacıyla imza kampanyası başlattı. İsrailli firmaların taksi ulaşımından elini çekmesini isteyen Taş, şunları kaydetti:

"Vakfımızın düzenlemiş olduğu yemeğe de katılarak her ortamda taksici dostu olduğunu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan Başbakanlığı dönemindeki desteğini devam ettirmesini istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın da her fırsatta dile getirdiği İsrail'i boykot davetine biz de katılarak İstanbul taksicileri olarak İsrail'in bu soykırımına ortak olmak istemiyoruz. Toplanan imzaları randevu alarak bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza da sunacağız."

Sadece İstanbul'da 17 binden fazla kayıtlı taksi ve 2 milyar dolardan büyük bir pazar bulunduğuna dikkat çeken Güneş Taş, "Esnafımızın ve sektörün şartlarının iyileşmesi, teknolojik olarak yenilenmesi adına her çalışmaya desteğimizi veriyoruz. Ancak 40 bin esnafı dolaylı olarak 160-170 bin kişiyi ilgilendiren ve İSPARK tarafından uygulanan Taksi Çağrı Merkezi Projesi'nde ihalenin İsrailli bir firmaya verilmesine tepki gösteriyoruz. Yaşanan bunca zulmün arasında, oldu bittiye getirilerek yıllık 2 milyar dolarlık sektörün İsrail'e hizmet etmesini hazmedemiyoruz. Taksici esnafımızdan gelen yoğun eleştiriler neticesinde imza kampanyası başlattık. Kampanyamıza toplumun her kesiminden destek alıyoruz" dedi.

-"İMZALARI CUMHURBAŞKANINA SUNACAĞIZ"-

Taş, taksi duraklarının kampanyaya çok sıcak baktığını vurgulayarak şöyle devam etti:

"Kısa zamanda 10 bin imzaya ulaşmayı hedefliyoruz. İsrail'in yürekleri dağlayan zulmüne karşı taksici esnafı olarak protesto ve boykot hakkımızı kullanıyoruz. Demokratik yollarla en sert tepkiyi vermek istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız taksici esnafının halinden anlayan birisi. Hem kendilerine hayırlı olsun ziyaretinde bulunmak hem de sektörümüzün karşı karşıya kaldığı sıkıntıları anlatarak toplanan imzaları kendilerine sunmak istiyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel İsrail'e Bir Darbe de İstanbul Taksicilerinden Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement