İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika
Politika

İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, cezaevi idaresinin, "koğuşlarına düzenlenen ani baskın ve aramalar, tutukluların zorla nakli, tecrit" gibi uygulamalarını protesto amacıyla geçen çarşamba günü başlattığı açlık grevine 28 kişinin daha katıldığı belirtildi.

09.08.2015 11:51

İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutukluların, cezaevi idaresinin, "koğuşlarına düzenlenen ani baskın ve aramalar, tutukluların zorla nakli, tecrit" gibi uygulamalarını protesto amacıyla geçen çarşamba günü başlattığı açlık grevine 28 kişinin daha katıldığı belirtildi.

Filistin Esirler Cemiyeti tarafından yapılan yazılı açıklamada, Reymun cezaevinde tutulan Fetih, Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin Demokratik Halk Kurtuluş Cephesi ve İslami Cihad Hareketine mensup 26 Filistinli ile Eshel cezaevindeki 2 Filistinlinin, hapishane idaresinin uygulamalarını protesto ederek açlık grevine başladığı ifade edildi.

Açıklamada, son katılımlarla İsrail hapishanelerinde beş gündür açlık grevine devam eden Filistinlilerin sayısının 148'e yükseldiği, bunlardan 120'sinin Fetih üyesi olduğu kaydedildi.

İsrail'in Nefha hapishanesinde tutuklu bulunan 120 Filistinli, çarşamba günü cezaevi idaresinin tutumunu protesto için süresiz açlık grevine başlamıştı.

İsrail hapishanelerindeki Filistinliler, "tutukluların nakli, sık sık düzenlenen baskın ve aramalar ile bazı tutukluların tecridi" başta olmak üzere cezaevi idaresinin tutuklulara yönelik ihlallerine tepki gösteriyor.

Filistin Esirler Bakanlığı verilerine göre, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika İsrail Hapishanelerindeki Filistinli Tutuklular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement