İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes - Son Dakika
Güncel

İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes

Dolaylı görüşmelere katılacak İsrail heyeti Kahire'ye geldi Filistin heyeti görüşmenin yapılacağı merkeze gitmedi.

23.09.2014 12:46

İsrail ile Filistin arasında kalıcı ateşkesin sağlanmasını müzakere edecek İsrail heyetinin Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldiği bildirildi.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Tel Aviv'den özel bir uçakla Kahire'ye gelen İsrail heyetini, Kahire Uluslararası Havalimanı'nda Mısır istihbarat birimi yetkilileri karşıladı ve dolaylı görüşmelerin yapılacağı merkeze kadar eşlik etti.

Öte yandan İsrail'in 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Mervan el-Kavasimi ve Amir Ebu Iyşe'yi öldürdüğü haberinin ulaşması üzerine Kahire'de bulunan Filistin heyeti, konuyu görüşmek üzere otellerine döndü ve taraflar arasındaki görüşmelerin yapılacağı merkeze gitmedi.

Fetih, Hamas, İslami Cihad ve Filistin Demokratik Kurtuluş Cephesi'nden oluşan Filistin heyeti, İsrail ile dolaylı görüşmelere katılmak için dün akşam Kahire'ye gelmişti.

İsrail ordusu, 12 Haziran'da kaybolan ve ölü bulunan 3 Yahudi yerleşimciyi kaçırmakla suçladığı Amir Ebu Iyşe ile Mervan el-Kavasımi'nin bu sabah düzenlenen operasyonda öldürüldüğünü açıklamıştı. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement