İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformundan Gazze Saldırısına Tepki - Son Dakika
Yerel

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformundan Gazze Saldırısına Tepki

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformundan Gazze Saldırısına Tepki

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu Sözcüsü, "Tüm bu insanlık dışı Gazze eylemleri, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteğiyle hayata geçiriliyor." dedi.

21.07.2014 13:33  Güncelleme: 13:49

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Palatformu Sözcüsü İdil Uğurlu, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına ilişkin, yapılan tüm insanlık dışı eylemlerin, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteğiyle hayata geçirildiğini belirterek, bu nedenle Filistin'de İsrail'e 'dur' demenin, bölgedeki emperyalist saldırganlığa karşı çıkma anlamı taşıdığını ifade etti.

DİSK, KESK ve TMMOB'un şubelerinin oluşturduğu Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, İzmir Barosu'nda düzenlediği basın toplantısıyla İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılara tepki gösterdi.

Platformun KESK temsilcisi ve sözcülüğünü üstlenen Uğurlu, İsrail devletinin tarihinde daima yaptığı gibi bir kez daha sivilleri hedef alarak, Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda yüzlerce Filistinli'nin yaşamını yitirmesine yol açtığını belirtti.

İsrail'in plajda oyun oynayan çocukları bombalayacak kadar gözü dönmüş bir şekilde şiddet uygulamaya devam ettiğine işaret eden Uğurlu, şunları kaydetti:

"Tüm bu insanlık dışı eylemler, başta ABD olmak üzere emperyalist güçlerin desteğiyle hayata geçiriliyor. Bu nedenle Filistin'de İsrail'e 'dur' demek, bölgedeki emperyalist saldırganlığa 'hayır' demektir. Onurlu Filistin halkının yanında olmak, emperyalizme karşı yoksul Ortadoğu halklarının safında olmaktır. Bugün, 'diren Filistin' demek aynı zamanda 'diren Rojova' demektir. Çünkü Ortadoğu'da İsrail'e benzer biçimde kendinden olmayan herkesi düşman gören başka bir güç de kendine IŞİD diyen çetedir."

Uğurlu, bu olanlar karşında hükümetin tavrını ise samimi bulmadıklarını ifade ederek, " Türkiye Cumhuriyeti'ni yönetenlerin İsrail ile ticari, askeri ve diplomatik ilişkileri aynı biçemde sürdürmekteki ısrarlarını kınıyoruz" dedi.

Basın açıklamasına DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ile TMMOB makine Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Melih yalçın da katıldı. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri Platformundan Gazze Saldırısına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement