İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Yerel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Köyceğiz ilçesinde İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

25.07.2014 16:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köyceğiz ilçesinde İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları Memur-Sen üyeleri tarafından protesto edildi.

Cuma namazının ardından Köyceğiz Merkez Hamdibey Camii önünde toplanan siyasi parti, sendika, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle vatandaşlar, İsrail karşıtı sloganlar attı.

Bazı katılımcılar, üzerinde "Gazze yanıyor insanlık ölüyor", "Allah azze diren Gazze", "Uyuma Türkiye Gazze ağlıyor", "Çocuklar uyurken sessiz olunur ölürken değil" yazılı dövizler taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Başkanı Hasan Demirtaş, Gazzeli mazlumlar için direnmek, insanlığı dirilişe çağırmak ve Gazzelilerin acılarını paylaşmak için meydanlara indiklerini söyledi.

İsrail'in insanlık dışı saldırılarının mübarek ramazan ayında daha da arttığını vurgulayan Demirtaş, "İsrail, öldürmeye, yok etmeye, çocuk, kadın hatta bebek demeden hunharca katletmeye doymuyor. İsrail, kan kusmaya, vahşet uygulamaya, insanlıkla arasındaki mesafeyi açmaya devam ediyor" diye konuştu.

Demirtaş, İsrail devletinin ve yöneticilerinin hiçbir zaman insan olmayı, politikalarını insanlık eksenli belirlemeyi tercih etmediğini iddia etti.

İsrail'in 1948'den bu yana "vahşi korsan devlet pozisyonunu" etmediğini ileri süren Demirtaş, şunları kaydetti:

"Filistin ve Filistinli Müslümanlar, 1948'den bu yana İsrail'e topraklarını zorla kiraya veren ev sahibi durumunda. Sonuç, kiracısı tarafından katledilen ev sahibi Filistinliler. Sadece Müslüman olduğu, kıblesi Mekke olduğu ve Peygamberi Hz. Muhammed olduğu için Filistinliler, Gazzeliler İsrail'in kurşunlarına hedef olmaktadırlar."

Filisitin'i devlet olarak tanımayanların, İsrail'in eylemlerini vahşet olarak tanımlamaya yanaşmadıklarını belirten Demirtaş, sözlerini şöyle tamamladı:

"İşte Filistin bu yüzden soykırımı yaşıyor. Filistinliler bu yüzden çocuklarına, yeni doğan bebeklerine doyamıyor. Biz biliyoruz ki İsrail mutlaka yaptıklarının hesabını verecek. İsrail'in eli kanlı boynu kravatlı katil şahsiyetleri mutlaka sanık kürsüsüne çıkacak. Bütün İslam aleminin, insanlığın başı sağ olsun. Şehitlerin yakınlarına sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

Grup açıklamanın ardından İsrail aleyhinde slogan atarak dağıldı. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement