İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırısı

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırısı

Bakanlar Kurulu'nun, 3 günlük yas ilan edilmesi kararı doğrultusunda Kırklareli'nde bayraklar yarıya indirildi CHP Kırklareli Milletvekili Dibek: "İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınıyorum"

22.07.2014 13:13

Kırklareli'nde, İsrail'in Gazze'ye saldırısı dolayısıyla ilan edilen 3 günlük yas dolayısıyla bayraklar yarıya indirildi.

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek, yaptığı açıklamada, İsrail'in Filistin halkına karşı uyguladığı katliamı lanetlediklerini belirtti.

Gazze'de yaşananların bir insanlık dramı olduğunu ifade eden Dibek, şöyle konuştu:

"Yaşanan olaylar karşısında kimsenin sessiz kalmaması gerekiyor. Gazze'de, karadan ve havadan her yerden bir saldırı var. Orantısız bile diyemeyeceğimiz çok büyük bir saldırı var. İnsanlar savunmasız. Çok sayıda ölü var. Bunların birçoğu da çocuk. Buna bir şekilde dikkat çekilmesi lazım. Orada ölen insanlar da Müslüman. Aynı inancı taşıdığımız insanlar. Orada insanların yıllardan beri yaşadığı bu zulmü, mağduriyeti hep birlikte görüyoruz. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınıyorum."

Dibek, Bakanlar Kurulu'nun 3 günlük yas ilan etmesinin, Gazze'de yaşanan zulme dikkat çekmek için atılan adımlardan bir tanesi olduğunu kaydetti.

"Savaşlar son bulsun"

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu da yaptığı yazılı açıklamada, dünyadaki savaşların son bulmasını temenni etti.

Saldırılarda, masum sivillerin ve çocukların katledilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Kesimoğlu, "Bakanlar Kurulu'nun 3 günlük yas ilan etmesiyle, ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen etkinlikleri iptal ettik" ifadelerini kullandı. - Kırklareli

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement