İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, "İsrail'in bölgedeki politikası bizleri zor durumda bırakıyor.

15.09.2015 14:44

1948 Filistin İslami Hareketi Lideri Şeyh Raid Salah, " İsrail'in bölgedeki politikası bizleri zor durumda bırakıyor. Uzun dönemde planladıkları Mescid-i Aksa'yı yıkma projesini adım adım uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci ve beraberindeki heyetle Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş'ı ziyaret eden Salah, Ayantaş ile sohbetinde, Türkiye'nin İslam ülkeleri içinde farklı bir noktada olduğunu belirterek, " Osmanlı Devleti, İslam'ın günümüze kadar taşınmasında en büyük görevi üstlendi. Türkiye Cumhuriyeti de aynı şekilde İslam dünyasına hizmet ediyor" diye konuştu.

"İsrail'in bölgedeki politikası bizleri zor durumda bırakıyor" diyen Salah, şunları söyledi:

"Uzun dönemde planladıkları Mescid-i Aksa'yı yıkma projesini adım adım uygulamaya çalışıyorlar. Gün içinde belirli saatlerde Mescid-i Aksa'ya giriş yapabiliyoruz ancak bu süre çok kısıtlandı. Yine polis müdahalede bulundu. Bu sıkıntılardan kurtulmak için Türkiye'nin desteğini alacağımızı umuyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'İstanbul'un geleceği, Kabe'nin ve Mescid-i Aksa'nın geleceğine bağlıdır' dedi. Bu, bizim için çok değerli bir düşünce. Bu desteğin devam etmesini istiyoruz."

Belediye Başkanı Ayantaş da birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Eskiden Müslümanlar birbiri için her şeyinden vazgeçerdi. Şimdi ise herkes kendi derdine düştü. Bir umursamazlık var. Sizlerin durumunu haberlerden aldıkça bizler de çok üzülüyoruz. Her gün sizler için dualar ediyoruz. Allah sizin ve bizim, hepimizin yardımcısı olsun" dedi.

Konuklarına Akyurt hakkında bilgi veren Ayantaş, misafirlere Kur'an-ı Kerim, Akyurt tanıtım kitapçığı ve duvar saati hediye etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlalleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement