İstanbul'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Toplantısı - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Toplantısı

İstanbul\'da "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" Toplantısı

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerin başında geldiğini ve gereken katkıyı vermeye hazır olduğunu belirterek, "İstanbul'un istihdam taahhüdü 500 bin kişi. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız." dedi.

14.02.2017 14:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'un istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerin başında geldiğini ve gereken katkıyı vermeye hazır olduğunu belirterek, "İstanbul'un istihdam taahhüdü 500 bin kişi. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız." dedi.

İstanbul Valiliğinde gerçekleştirilen "Çalışma Hayatında Milli Seferberlik" konulu toplantıya, kentteki iş dünyası örgütleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Vali Şahin, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından yaptığı açıklamada, çalışma hayatında mili istihdam seferberliği başlığı altında, İstanbul'daki çalışma hayatının ana aktörleriyle bir araya geldiklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde bir istihdam hareketinin başladığını hatırlatan Şahin, "İstanbul, bu istihdam hareketinde çok önemli role sahip şehirlerimizin başında gelmekte. İstanbul, bu sorumluluğunun farkında. Bu farkındalığın gereği olarak da bu harekete en büyük katkıyı vermeye hazırdır. Bugünkü toplantımız da bu minvalde oldu. Getirilen yeni imkanlar, teşvikler ve ülkemizin ekonomik hayatının daha ileri noktaya taşınmasında üzerimize düşen vazifeler ve gerektiğinde yapmamız gereken fedakarlıklarla ilgiliydi." diye konuştu.

Herkesin büyük bir heyecanla bu milli seferberliğe katkı verme noktasında birbiriyle yarış halinde olduklarını gördüklerini ifade eden Şahin, şöyle devam etti:

"İstanbul, bu görevini vermiş olduğu taahhüdünün daha da üstüne çıkarak, en iyi şekilde yerine getirecektir. Bundan sonra da bu faaliyetlerimiz ve toplantılarımız devam edecek. Sanayicilerimizle, iş adamlarımızla, iş dünyamızla daha fazla bir araya geleceğiz. Tabii burada, bir de şunu özellikle belirtmek isterim ki iş adamlarımızın en büyük ihtiyaçlarından birisi, nitelikli iş gücü ya da çalışacak iş gücü. Bazen vasıfsız da olsa iş gücünü talep ediyorlar. İstihdam noktasında gayretliler. Bu konuda da vatandaşlarınızın en azından işe başladıktan sonra eğitilme imkanının olduğunu bilerek ilgi gösterirlerse zannediyorum, iş gücü ile istihdam gücü daha rahat buluşmuş ve daha verimli ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlanmış olur."

- İstanbul'un taahhüdü 500 bin kişi

İstihdamın sağlanması için sanayici, iş adamları ve kamu yöneticileriyle çok hızlı toplantılar gerçekleştirme kararı aldıklarını aktaran Şahin, şunları kaydetti:

"Bu toplantılar devam ederken, işe yerleştirmelerde başlayacak. Vakit kaybına tahammülümüz yok. Seferberliği bir an önce başlayıp yolunda hızla devam ettirmek durumundayız. Tabii burada özellikle teşvikler ve devlet destekleri konuşuldu. Çünkü çok cazip devlet teşvikleri var. Mesela, 2 bin kusur lira bir işçi için sarf eden bir iş verenimiz bunun 700 kusur lirasını bundan sonra cebinde bırakacak, bin 400 lirasını, sadece çıplak ücret dediğimiz miktarı ödeyecek. Diğerini devlet üstlenecek. Buna benzer pek çok daha önceden başlatılan teşvikler tekrar gündeme getirildi. Asılında görüldü ki çalışma hayatında devlet, gerçekten büyük fedakarlıklar içerisinde. Yeter ki, bir işçiye daha fazla istihdam alanı sağlansın, ihracatımız ve üretimimiz bir kademe daha artırılsın. Milli seferberlikle İstanbul'da kaç kişiye istihdam sağlanacağı konusunda, iş dünyamızın en önemli temsilcilerinden ticaret odamızın, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığındaki toplantıda bir taahhüdü var. Bu 500 bin kişi. Evet İstanbul'u taahhüdü 500 bin kişidir. Bunun üzerine ne kadar çıkabilirsek kendimizi o derece başarılı saymış olacağız."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise kent ekonomisinin çok önemli olduğunu ve İstanbul'un Türkiye'nin iktisadi başkenti sayıldığını belirtti.

İstanbul'un ekonomik olarak dünyanın birçok ülkesinin bile önünde geldiğine kaydeden Topbaş, "İstanbul ekonomik olarak dünyanın 117 ülkesinden daha büyük. Türkiye ekonomisini güçlendirme adına, özellikle İstanbul'daki işadamlarımızın ve burada bulunan yatırımcıların daha aktif olmaları arzu edilmekte. Bu süreci hep birlikte aşacağımıza inanıyorum. Şuna da eminiz ki, inşallah 2017 yılının ikinci yarısı ekonomiye Türkiye'nin yeniden ciddi bir hamlesi haline gelecektir. Belediye olarak çok ciddi yatırımlar yapmaktayız. Bu yatırımlar aynı zamanda istihdam demektir. Odalarımızla ve firmalarla birlikte bu konularda hassasiyetlerini ortaya koyacaklardır. Zaten büyük hedeflerimiz var. Onlara hep birlikte erişeceğimize inanıyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da 400 bin üyesi bulunun kurum olarak bu seferberlikte üstlerine düşeni yapmaya gayreti göstereceklerini belirterek, "Sayın valimizin başkanlığında çok önemli ve güzel kararlar aldık. Çok sıkı bir şekilde takip edilecek bu çalışmalarımız." ifadelerini kullandı.

İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da "Ortaya konan bu fevkalade özel teşviklerin de fayda ve desteğiyle ben istihdam noktasında önümüzdeki günlerin son derece ümit verici gelişmeler sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Çalışma Hayatında Milli Seferberlik' Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement