İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları

CHP İstanbul Milletvekili Tanal: "Bu zincir halkasının içerisinde sorumlu bulunan kimler varsa ayırmadan, kayırmadan sonuna kadar üzerine gitmek lazım"

23.08.2014 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Kumburgaz sahilinden deniz bisikletiyle açılan 5 kişiden haber alınamamasına ilişkin, "Bu zincir halkasının içerisinde sorumlu bulunan kimler varsa ayırmadan, kayırmadan sonuna kadar üzerine gitmek lazım" dedi.

Kumburgaz sahilinden altı gün önce öğle vakti kiraladıkları deniz bisikletiyle açılan Mikail Çelik, Serdar ve Doğan Demir kardeşler, Şükrü Kahraman ve Yusuf Büyükizgi'yi arama çalışmaları devam ediyor. Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO) sismik araştırma gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa" arama çalışmalarını Kapıdağ Yarımadası ile İmralı Adası çevresinde, Mahalle Afet Gönüllüleri Acil Müdahale Ekibi üyeleri de kıyıdan sürdürüyor.

Kayıp 5 kişinin sahilde bekleyen yakınlarını ziyaret eden CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, bir süre burada bekleyenlerle sohbet ederek onların sorunlarını dinledi.

Tanal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şu anda yapılan çalışmaların ilk 2 gün içinde yapılması durumunda kayıplara çoktan ulaşılabileceğini söyledi.

Müdahalenin geç yapıldığını iddia eden ve yetkilileri eleştiren Tanal, "Bu ülkenin 3 tarafı denizlerle çevrili. Meteoroloji çalışmalarının günlük bölgelere verilip sahilde bulunan bu tür araçlara binilmesinin yasaklanması, ehli olmayanlara bu alanların verilmemesi, kontrol edilmesi gerekirdi" dedi.

"Sorumlulara derhal gereğinin yapılması lazım"

Çalışmaların aralıksız olarak devam etmesi gerektiğini vurgulayan Tanal, Marmara Denizi'ne sınırı bulunan tüm yerleşim yerlerindeki vatandaşların kayıp kişilerin bulunması için sahil kısımlarını taramasını istedi.

Yürütülen çalışmalarda koordinasyon eksikliğinin bulunduğuna işaret eden Tanal, "Sahillerin tamamı Büyükçekmece Belediyesine değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı. Sahillerin güvenliğinin, temizliğinin tamamı Büyükşehir Belediyesine ait. Burada kim sorumluysa, sorumlulara derhal gereğinin yapılması lazım. Burada A şahsı, B şahsı kim varsa... Bu zincir halkasının içerisinde sorumlu bulunan kimler varsa ayırmadan, kayırmadan sonuna kadar üzerine gitmek lazım" ifadelerini kullandı.

Bu arada bekleyişlerine devam eden kayıp yakınlarını Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da ziyaret ederek bir süre sohbet etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da Denize Açılan 5 Kişiyi Arama Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement