İstanbul'da "Malezya Kültür Haftası" - Son Dakika
Güncel

İstanbul'da "Malezya Kültür Haftası"

Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Abdulaziz: "Türkiye'den 2013'te 12 bin 775 kişi ülkemizi ziyaret etti.

06.09.2014 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malezya Turizm ve Kültür Bakanı Mohamed Nazri Bin Tan Sri Abdulaziz, Türkiye'den 2013'te, bir önceki yıla göre yüzde 28,9 artışla 12 bin 775 kişinin ülkelerini ziyaret ettiğini bildirdi.

"Malezya Kültür Haftası", Cevahir Alışveriş Merkezi önünde düzenlenen törenle başladı. Törende konuşan Bakan Abdulaziz, turizmin, kültürel ve doğal mirasın koruyucusu ve geliştiricisi olduğunu söyledi. Abdulaziz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sloganımız olan 'Malezya-Gerçek Asya' tüm dünyada kabul görmüş ve böylece 2013'te Malezya, dünyanın en çok ziyaret edilen 11. ülkesi konumuna gelmiştir. Bu yıl ocak-mayıs döneminde ülkemize gelen turist sayısı yüzde 10,1'lik artışla 11 milyon 532 bin 859 kişiye ulaştı. 2014 ilk çeyrek sonuçlarına göre turizm gelirlerimiz de yüzde 23,4 artarak, 2014 hedefimiz olan 28 milyon turist ve 24 milyar dolar gelir rakamlarının yakalanabileceğini göstermektedir. Türkiye'den 2013'te 12 bin 775 kişi ülkemizi ziyaret etti. Bu rakam 2012'de 9 bin 909'du. Yüzde 28,9 artış sağlandı."

"Malezya Kültür Haftası"nın, Malezya hükümetinin farklı kurumlarının Turizm ve Kültür Bakanlığı liderliğinde gerçekleştirdiği ve Malezya'nın el sanatları, diğer sanat dalları, dans, moda, yemek ve müziğinin sergilendiği bir hafta olduğuna dikkati çeken Bakan Abdulaziz, şunları kaydetti:

"Bugün açılışını yaptığımız Malezya haftasında 5 gün süresince ziyaretçiler Malezya'nın sunabileceği çok çeşitli atraksiyonları ve gösterileri burada görebilecekler. Kurumlarımızdan Kültür Sarayı ve Milli Kültür ve Sanat departmanlarının çalışmalarıyla geleneksel ve günümüz müzik ve dansları sunulacak. Ayrıca Malezya'nın heykel ve resim sanatçılarının eserlerinin yer alacağı Milli Görsel Sanatlar Galerisi'nin standını mutlaka görmenizi isterim. Önümüzdeki sene Malezya Festivaller Yılı (MyFest) 2015 olarak 'Sonsuz Festivaller' temasıyla Malezya'nın çok kültürlü etnik festivallerini, kültürünü, geleneksel mirasını, şehir aktivitelerini, tat ve dokularını ön plana çıkarmaya devam edeceğiz."

Abdulaziz, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da seçimi kazanmasından dolayı kutlayarak, kendisine başarılar dilediğini belirtti.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Arıcı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı da Türkiye ve Malezya arasındaki diplomatik ilişkilerin 50. yılı vesilesiyle gerçekleştirilen "Malezya Kültür Haftası" etkinliğinde bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Türkiye ve Malezya, diplomatik ilişkilerin kurulduğu 1964'ten bu yana sergilenen iyi ve olumlu ilişkiler sayesinde pek çok bölgesel ve uluslararası konuda ortak tutum geliştirmeyi başarmıştır. Malezya Başbakanı Najib Tun Abdul Razak'ın 28 yıl aradan sonra Şubat 2011'de ülkemize yaptığı ziyaret ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın 2014'teki ilk yurt dışı seyahatini Malezya'ya gerçekleştirmesi, halklar arasında da yeni bir aşamaya geçilmesine vesile oldu. İki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin memnuniyet verici seyrine paralel olarak, kültürel alanda işbirliğimizin gelişerek devam etmesini arzu ediyoruz. Bu yolda atılan bir adım olarak bugün açılışını yapmakta olduğumuz Malezya Kültür Haftası'nın da bu amaca hizmet edecek sanatsal ve kültürel etkinlikler sunacağına yürekten inanıyorum."

Konuşmaların ardından Abdulaziz ve Arıcı, davula iki kez vurarak "Malezya Kültür Haftası"nın resmi açılışını gerçekleştirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'da 'Malezya Kültür Haftası' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • gökhan çimen: Malezyanın Kültür Haftası İstanbul 2014 Yılı Mecidiyeköy Cevahir de Harika İzledim Mükemmeldir Harika Oynamış Harika Malezya Türküsü Olmuş 0 0 Yanıtla

Advertisement