İstanbul'daki "Kck" Davası - Son Dakika
Güncel

İstanbul'daki "Kck" Davası

İstanbul\'daki "Kck" Davası

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 97'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi

04.10.2013 18:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 97'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davada, sanık savunmalarının alınmasına devam edildi.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi dışında oluşturulan büyük salonda görülen duruşmada, Kürtçe tercüman aracılığıyla savunma yapan tutuklu sanık Feremez Erkan, iddianamede geçen toplantıların kendi yaptıkları toplantıların niteliğini taşımadığını söyledi.

İşlenen suçlara kendilerinin alet edilmeye çalışıldığını öne süren Erkan, 2-3 kişinin bir araya gelerek sohbet ettiğini, bu sohbetlerin dinlendiğini ve daha sonra bu konuşmaların birleştirildiğini iddia etti.

Erkan, Eyüp'te 9 Mart 2011'de yapılarak kayda alınan bir toplantıda 19. dakikada ara verildiğinin belirtildiğini söyleyerek, "Biz toplantılarımızı yaparken olağanüstü bir durum olmadığı sürece bir saatten az sürede ara vermeyiz. Partide toplantı yapılacağı zaman önceden düzenleme yapılır. Dünyadan bihaber değiliz. İllegal örgütler toplantılarını bizim gibi yapmazlar. Çok gizli yaparlar, yoksa deşifre olurlar. KCK'nın hiçbir yeri kalmadı da BDP'de mi yaptı toplantılarını? Bunlar hep yanlış" diye konuştu.

Yönetimde olmadığı süre zarfında BDP'den ilişiğini kesmediğini, ancak yönetimde olmadığı için partinin resmi toplantılarına katılmadığını kaydeden Erkan, BDP İl Kongresi için çağrıldığını, il binasına gittiğini, görüşmelerin, fikir alışverişlerinin yapıldığını kaydetti. Erkan, il binasının kendisinin ikinci evi olduğunu, yönetim kurulu üyesi olduğunda da toplantılara katıldığını söyledi.

Erkan'ın savunmasının tamamlanmasının ardından mahkeme heyeti, sanık avukatlarının, duruşma savcısı İsmail Işık'ın reddi talebinin kabul edilmemesine yaptıkları itirazın İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından değerlendirildiğini belirtti.

Mahkeme, bu talebin, yasaya ve usule aykırı olması nedeniyle reddedildiğini kaydetti.

Duruşma, 7 Ekim Pazartesi gününe ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'daki 'Kck' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement