İstanbul'dan Çanakkale'ye Kürek Çekiyorlar - Son Dakika
Güncel

İstanbul'dan Çanakkale'ye Kürek Çekiyorlar

Amatör denizciler Hüseyin Ürkmez, Zuhal Atasoy, Hürrem Öztürk ve Tayfun Işık, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekecek.

16.04.2016 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Amatör denizciler Hüseyin Ürkmez, Zuhal Atasoy, Hürrem Öztürk ve Tayfun Işık, Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı anısına İstanbul'dan Çanakkale'ye kürek çekecek.

Türkiye'nin kıyılarını ve 7 ülkeyi kürek çekerek gezen Hüseyin Ürkmez, 1930 yapımı piyade tipi kayıkla Yeşilköy sahilinden denize açılmadan önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Gelibolu Savaşları anısına "barış" mesajı vermek için yola çıktıklarını anlatan Ürkmez, seyahat edecekleri sandalın savaş yıllarında yapıldığına dikkati çekti.

Çanakkale'ye sandalla 11 kez gittiğini belirten Ürkmez, "O savaşlarda gemilerden askerleri kıyıya taşıyan kayıklar oluyordu. Gelibolu Savaşları olduğu için bu kayıkla yola çıkmayı düşündüm. Bu sene Uzaklar teknesiyle dünyayı gezen Zuhal Atasoy'un haricinde amatör kürekçi arkadaşlarımı da yanıma aldım. Çanakkale'de, 24 Nisan'ı 25'ine bağlayan gece 03.00'te Gelibolu'nda olacağız. Amacımız; barış için kürek çekmek. Yolculuk için gerekli tedbirleri aldık." diye konuştu.

Zuhal Atasoy da çok mutlu ve heyecanlı olduğunu dile getirerek, yaklaşık 2 ay önce Hüseyin Ürkmez'in bir telefon konuşmasında, sandalla Gelibolu'ya gitme projesinden bahsettiğini anlattı.

Kendisinin de projeyi çok beğendiğini dile getiren Atasoy, daha önce yelkenli ile dünyayı dolaştığını ama sandalla ilk kez denize açılacağını belirtti.

Atasoy, 1992 ve 1997 yılları arasında "Uzaklar" isimli yelkenliyle yaptıkları dünya turunun kendisine çok şey kattığını ifade ederek, "Heyecanlıyım, ilk defa kürekle bu kadar uzun süre yolculuk yapacağım. Ama kaptanımıza güvenimiz sonsuz, onun daha önce de uzun yol deneyimleri var. Atatürk'ün de ifade ettiği gibi, günümüzde herhalde en çok ihtiyaç duyduğumuz şey; Yurtta sulh cihanda sulh." dedi.

Konuşmaların ardından kayıkla denize açılan Ürkmez ve ekibini aileleri ve arkadaşları uğurladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul'dan Çanakkale'ye Kürek Çekiyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement