İstanbul Müftüsü'nden Kutlu Doğum Konferansı - Son Dakika
Yerel

İstanbul Müftüsü'nden Kutlu Doğum Konferansı

İstanbul Müftüsü\'nden Kutlu Doğum Konferansı

Fatsa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferans, müftülük binası salonunda gerçekleşti.

21.04.2014 10:35  Güncelleme: 10:30

Fatsa Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası kapsamında düzenlenen konferans, müftülük binası salonunda gerçekleşti. Konferansa konuşmacı olarak İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran katıldı.

"Din ve Peygamber" konulu konferansta Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, bazı siyasiler, kurum amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Büyük bir ilgiyle izlenen konferans Fatsa Müftüsü'nün açılış konuşmasıyla başladı. Hüseyin Can konuşmasında, müftülük olarak Suriye'ye yaptıkları altı tır yardımdan ve yardımı teslim ederken yaşadıkları duygulu anlardan söz etti. Ardından Kur'an tilaveti yapıldı. Okunan Kur'an'ın huşu içinde dinlenmesinden sonra kürsüye İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran davet edildi.

Yaran, konuşmasında insanın kalbinde samimiyet olmadan yapılan amellerin Allah katında hiçbir değerinin olmadığını ve hayatın özünün samimiyet olduğunu dile getirdi. Müftü Yaran, Hz. Peygamber'in hayatının tamamının bir samimiyet örneği olduğunu belirterek, Kutlu Doğum Haftası'nı Hz. Peygamber'i anmaktan onu anlamaya dönüşmesine ve onun ahlakıyla ahlaklanmanın, onun yaşantısının örnek alınmasının önemine vurgu yaptı.

Manevi atmosfer içinde geçen konferans salonunda ayrıca gül dağıtıldı. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İstanbul Müftüsü'nden Kutlu Doğum Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement