İstanbul Photo Awards Ödül Töreni Nisanda İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika
Güncel

İstanbul Photo Awards Ödül Töreni Nisanda İstanbul'da Yapılacak

Şimdiye kadar 75 ülkeden başvurunun olduğu yarışmanın sonuçları 14 15 Mart'ta İstanbul'da, fotoğraf alanında dünyaca ünlü isimlerin yer aldığı jüri tarafından belirlenecek Turkcell ve NIKON’un ana sponsorluğunda düzenlenen yarışmanın ödül töreni 11 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılacak.

14.01.2015 12:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) tarafından 2015 yılında ilk kez düzenlenecek ve dünyanın en prestijli fotoğraf yarışmalarından biri olması hedeflenen uluslararası "Istanbul Photo Awards"'ın ödül töreni 11 Nisan'da İstanbul Kongre Merkezi'nde (İKM) yapılacak.

Jürisinde dünyaca ünlü isimlerin bulunduğu yarışmaya şimdiye kadar 75 ülkeden başvuruda bulunuldu.

Jüri 14-15 Mart'ta İstanbul'da bir araya gelerek kazanan fotoğrafları belirleyecek. Sonuçlar kapsamlı bir şekilde ilan edilecek. Ödüller, 11 Nisan akşamı İKM'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Kazanan fotoğraflar ilk defa tören sırasında İKM'de sergilenecek. Sergi daha sonra Ankara'da tekrar edilecek. Kazanan fotoğraflardan oluşan albüm de hazırlanacak.

-Turkcell ve NIKON yarışmanın ana sponsorları

Turkcell ve NIKON'un ana sponsorluğunda düzenlenen yarışma, fotoğraf dünyasının önemli web siteleri ve sosyal medya mecralarından duyurulmaya devam ediyor. Yarışma ilk kez düzenlenecek olmasına rağmen büyük ilgi görüyor.

Jüri, Pulitzer ve Word Press ödüllü üyeleriyle dikkati çekiyor

Çektikleri haber fotoğraflarıyla dünya gündeminde yer alan profesyonel basın fotoğrafçılarının katılımına açık "Istanbul Photo Awards"ın kazananlarını belirleyecek jüride yer alan uluslararası alanda tanınmış isimler arasında, Time'ın fotoğraf editörü Alice Gabriner, Shanghai Center of Photography'nin (SCOP) kurucusu Pulitzer ödüllü Liu Heung Shing, Stern dergisinin fotoğraf editörü Harald Menk, Getty Images direktörlerinden Georges Dekeerle ve AFP'nin fotoğraf geliştirme departmanı direktörü Michel Scotto yer alıyor. Jüride, World Press ödüllü foto muhabirleri Yuri Kozirev, Guillaume Herbaut ve Patrick Chauvel'in yanı sıra Anadolu Ajansı Görsel Haberler Yayın Yönetmeni Ahmet Sel ve Anadolu Ajansı Fotoğraf Servisi Editörü Fırat Çağlayan Yurdakul bulunuyor.

Yarışmaya 2 ayda 75 ülkeden 2 binin üzerinde fotoğraf gönderildi

Yarışmaya başvuruların başladığı 1 Kasım tarihinden itibaren 75 ülkeden iki binin üzerinde fotoğraf gönderildi. http://istanbulphotoawards.com adresi üzerinden yapılabilen başvurular 31 Ocak 2015'e kadar devam edecek.

Yarışmada haber tekil, haber seri fotoğraf, spor tekil ve spor seri fotoğraf olmak üzere dört kategori ve bir jüri özel ödülü için toplam 58 bin dolar ödül verilecek. Her kategorinin birincileri 8 bin, ikincileri 3 bin, üçüncüleri ise bin 500 doların sahibi olacak.

Istanbul Photo Awards, 1-7 Eylül'de Fransa'da düzenlenen "Visa Pour l'Image Perpignan" haber fotoğrafı festivalinde ilk kez uluslararası fotoğrafçılara tanıtılmıştı. Yarışmayla ilgili ayrıntılı bilgiye, yarışma için özel hazırlanan internet sitesi istanbulphotoawards.com ve anadoluimages.com adreslerinden ulaşılabilir.

Yarışma sonuçları Anadolu Images'da duyurulacak

Istanbul Photo Awards'ın sonuçları Türkiye, Ortadoğu ve Balkanlar'ın en büyük online editoryal fotoğraf portalı olan anadoluimages.com  sitesinde de duyurulacak. Anadolu Images'da Türkiye'nin ve bölgenin en eski ve köklü haber kuruluşu olan AA'nın 94 yıllık editoryal fotoğraf arşivinin yanı sıra dünyanın dört bir yanından haber fotoğrafçılarının yükledikleri en güncel, en önemli fotoğraflara ve haber videolarına da ulaşılabiliyor.

Türkiye'den ve dünyadan binlerce gazete, dergi, web sitesi ve medya kuruluşunun en önemli kaynaklardan biri olan Anadolu Images sitesi üzerinden aranılan içeriğe en kolay satın alma süreciyle erişilebiliyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İstanbul Photo Awards Ödül Töreni Nisanda İstanbul'da Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement