İstanbul'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti - Son Dakika
Güncel

İstanbul'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti

İstanbul\'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti

İstanbul'da yağışlı geçen kış ayları barajları doldurdu. Hiç yağmur yağmaması halinde bile şu anda kentin yaklaşık 300 günlük suyu var.

30.04.2016 12:36  Güncelleme: 15:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul yaza barajlarında yüzde 84.40 doluluk oranıyla giriyor. Hiç yağmur yağmaması halinde bile şu anda kentin yaklaşık 300 günlük su ihtiyacını karşılayacak su baraj havzalarında toplanmış durumda. İki yıl önce aynı tarihlerde İstanbul barajlarının doluluk oranı 30.52 idi. İstanbul'da önümüzdeki hafta beklenen yağışlı hava ile barajların yaz öncesinde biraz daha dolması bekleniyor.

HİÇ YAĞMUR YAĞMASA BİLE EN AZ 300 GÜNLÜK SU VAR

İstanbul'da yağışlı geçen kış ayları barajları doldurdu. 2014 yılının Nisan ayında İstanbul barajlarının doluluk oranı yüzde 30.52 iken, bugün itibariyle doluluk oranları yüzde 84.40 olarak kayıtlara geçti.

İstanbul'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti

İstanbul barajlarında şu anda yaklaşık 900 milyon metreküp suyla dolmuş durumda. İstanbul'un günlük su tüketimi ise günlük 2 milyon 700 bin metreküp civarında olduğu belirtilirken, şu anda hiç yağmur yağmasa bile şehrin yaklaşık 300 günlük suyu var.

İstanbul'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti

EN FAZLA SU ÖMERLİ BARAJINDA TOPLANDI

İSKİ verilerine göre İstanbul'da en fazla su şu anda Ömerli barajında bulunuyor. 235 milyon 371 bin metreküp su depolayan Ömerli barajını, 162 milyon 241 bin metreküple Terkoz barajı izliyor. Büyükçekmece barajında ise 148 milyon 943 bin metreküp su depolanmış durumda. İstanbul'da en az su ise 6 milyon 231 bin metreküple Istaranca barajında bulunuyor.

İstanbul Barajlarının doluluk oranı

- Ömerli Barajı yüzde 92.23 doluluk oranı

- Darlık barajı yüzde 93.69 doluluk oranı

- Elmalı barajı yüzde 58.96 doluluk oranı

- Terkoz barajı yüzde 92.63 doluluk oranı

- Alibeyköy barajı yüzde 74.35 doluluk oranı

- Büyükçekmece yüzde 75.10 dolululuk oranı

- Sazlıdere yüzde 58.36 doluluk oranı

- Istarancalar yüzde 77.60 doluluk oranı

- Kazandere yüzde 93.59 doluluk oranı

- Pabuçdere yüzde 84.13 doluluk oranı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İstanbul'un Barajlarda En Az 300 Günlük Suyu Birikti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • BİLİNÇLİ TÜKETİCİ: BU BİLGİLERİN PAYLAŞILMAMASI DAHA DOĞRU OLUR ÇÜNKÜ SU BOL DİYE İSRAF OLACAK SU BİLİNÇLİ KULLANILMALI DAİMA 7 0 Yanıtla
  • ANTİ AKP : DEVLETİN ÖNEM ARZ EDEN 3 ADET GÖREVİ VARDIR 1 EĞİTİM 2 SAĞLIK 3 GÜVENLİK BU ÜÇ GÖREVİ ADAM GİBİ YAPAMIYORSAN ÇEKİP GİDECEKSİN AMA SİZİN DURUMUNUZ FARKLI MUHTEMELEN CEYLAN DERİSİNDEN YAPILMIŞ OLAN KOLTUKLARINIZIN ALT TARAFINA JAPON SÜRMÜŞLER O BAKIMDAN BIRAKAMIYORSUNUZ O KOLTUKLARI MADEM Kİ BIRAKAMIYORSUNUZ O VAKİT İŞİNİZİ ADAM GİBİ YAPIN TERAZİYİ DOĞRU KULLANIN... 0 0 Yanıtla
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.

  • Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza
    02:49 Düzce'de 1 haftada 8 bin araç denetlendi, bin 417 araca 671 bin lira ceza

    Düzce'de polis ekipleri Ramazan ayında da kural tanımayan sürücülere yönelik denetimlerini sürdürürken, denetlenen 8 bin 96 araçtan bin 417'sine cezai işlem uygulandı. Yapılan kontrollerde toplamda 671 bin 159 lira cezai işlem uygulanırken, 16 bin 587 kişi sorgulandı ve 30 aranan şahıs gözaltına alındı. Ayrıca 110 araç trafikten men edildi.


Advertisement