Yüzde Yüz Türk Yapımı Bayraktar Denize İndirildi - Son Dakika
Güncel

Yüzde Yüz Türk Yapımı Bayraktar Denize İndirildi

Yüzde Yüz Türk Yapımı Bayraktar Denize İndirildi

Yüzde yüz Türk yapımı olan savaş gemisi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

03.10.2015 16:18  Güncelleme: 18:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de özel sektör tersaneleri tarafından inşa edilen en büyük ve ileri teknolojiye sahip Harp Gemisi olan Amfibi gemi "Bayraktar" bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı kullanımına sunulacak Bayraktar, gelişmiş ve ileri Muhabere Elektronik ve Komuta Kontrol imkanları ile, Harekât ve Lojistik görevlerine katkı sağlamanın yanında, gerektiğinde Doğal Afet Yardım Görevlerini yerine getirecek imkan ve kabiliyetlere de sahip.

TAMAMEN MİLLİ

Araç ve personel taşıma kapasitesi, gündüz ve gece helikopter harekâtı yapma kabiliyeti, ateş desteği ve acil sağlık hizmetleri imkanı ile Bayraktar Türk Deniz Kuvvetlerini dünya denizlerinde bir adım daha öne taşıyacak. Bayraktar'ın savaş sistemi tasarım ve entegrasyonu tamamen milli imkanlarla gerçekleştirildi.

OKYANUSLARDA GÖREV YAPACAK

Karadeniz, Marmara, Ege Denizi ve Akdeniz harekât alanları ile çevre ve uzak denizlerin uluslararası sularında emniyetle seyir yapabilecek imkanlara sahip olan Bayraktar, amfibi harekât ile idari ve lojistik görev fonksiyonlarına katkı sağlayacak, gerektiğinde Doğal Afet Yardım (DAFYAR) görevleri çerçevesinde de kullanılabilecek.



NÜKLEER KORUMALI

Gemi tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyon olarak inşa edildi. Bayraktar'ın üst binası balistik korumalı olarak dizayn edildi. Bayraktar, Nükleer, Biyolojik ve Kimyasal saldırılar için tam personel korumasına da sahip.

Yerli ve özgün tasarım ile tamamen çelik olarak inşa edilen Bayraktar'da, 15 tonluk genel maksat helikopterinin iniş kalkışına olanak sağlayacak helikopter platformu bulunuyor. Yükleme/boşaltma işlemlerini sağlayabilmek amacıyla geminin başında, kıçında ve yan tarafında birer adet kapak bulunuyor. Gemide, ayrıca, her biri 8 ton yük veya 40 kişi taşıyabilen, 20 knot sürat yapabilen 4 adet LCVP çıkarma aracı ve 3 adet kendinden tahrikli ponton yer alıyor.

İŞTE BAYRAKTAR'IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Toplam Boy : 138.75 m

Su Hattı Boyu : 130.80 m

En : 19,60 m

Deplasman : 7254 ton

Başta Su Çekimi : 2 m'den az

Kıçta Su Çekimi : 5 m'den az

Maksimum Sürat : 18 knot

Denizde Kalma : 15 knot sürat ile en az 5000 deniz mili; 30 gün

Denizcilik Özelliği : Deniz Durumu 5'te kısıtsız, 6'da kısıtlı kullanım

Yatak Kapasitesi : 566 adet

Personel Kapasitesi: Toplam 486 Kişi

Gemi Personeli: 12 Subay, 51 Astsubay, 66 Er (Toplam 129 Kişi)

Ortak Harekât Grubu Personeli: 17 Subay

Amfibi Personel: 350 Kişi

Taşıma Kapasitesi: 1200 ton çeşitli Yük/Araç

Güverte Alanı: Açık Güverte: 690 m2

Kapalı Araç Güvertesi: 1100 m2



ELEKTRİĞİNİ ÜRETİYOR

Bayraktar gemisinde, sürat değerlerini ve manevra kabiliyetini sağlayabilmek üzere her biri 4 dizel makine, 2 ridakşınger, 2 şaft sistemi, 2 değişken açılı pervaneden oluşan ana tahrik sistemi kullanılıyor. Gemide ayrıca, iki adet tünel tip baş itici bulunuyor. Gemide elektrik üretimi, 4 ana jeneratörle sağlanıyor. Gemide ayrıca, bir adet acil durum jeneratörü de bulunuyor. Bunların dışında gemide yerli üretim olan Komuta Kontrol Sistemi ve Stabilize Makineli Tüfek Platformu (STAMP) ile beraber pek çok elektronik sistem ve silah sistemi de yer alıyor.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yüzde Yüz Türk Yapımı Bayraktar Denize İndirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (80)

  • zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz : RTE SENÎNLE GURUR DUYUYORUZ 85 24 Yanıtla
    Vatansever: Beğenmeyen 18 kişi adam değilsiniz!!! 28 4
  • adanalı: AKP neler yaptı bakın görün siz anca konuşun AKP yapar 44 7 Yanıtla
  • ERBAA: HAİNLER KONUŞUR...... AKP....YAPAR.... 37 7 Yanıtla
  • 0000: Savaş gemisi değil demir yığını....millet 40 tane savaş uçağının inip kalkabildiği yüzen şehirler yapıyor bunlar 140 metrelik demir yığınıyla övünüyor... çanakkaledeki arabalı feribotların bile boyu 110 metredir hatırlatırım.... 5 38 Yanıtla
    Petriotic: Yapaydı sizinkiler niye yapmadı? 23 1 Vatansever: Ulan bundan önceki hükümetler yatmışsa ve bazı şeyler yeni yeni yapılıyosa bu şuan bunları gerçekleştiren hükümetin değil zamanında yapmayan hükümetin suçudur!! Zamanında onlar bunu yapsalarda biz şuan o dediğin uçak gemilerini yapıyo olurduk!!!! Mantık yok sizde!!! 14 2 metin: Siz yapin sizi alkislayalayimm. .olay budur. . 8 1 GörenGöz: mall 8 0
  • Evlad-ı osmanlıtürk: Akp yi begenmeyen allahın cezası kendini ileri görüp bizi koyun sananlar utansın asıl uyuyan onlar 32 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement