İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika
Yerel

İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü

İstiklal Marşı\'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü

Solhan'da, İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

12.03.2014 17:17

Bingöl'ün Solhan ilçesinde İstiklal Marşı'nın kabulünün 93. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Solhan Halk Eğitim Merkezi Gazi Hakim Behçet Tufan Turan Konferans Salonu'nda düzenlenen törene, Kaymakam Şeref Aydın, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mustafa Özdemir, İlçe Emniyet Amiri Aslıhan Özcan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Müdürü Cuma Kalkan, Mehmet Akif Ersoy'un gençliğe verdiği önem, vatan sevgisi ve bilinci konusunda büyük eserler verdiğini söyledi.

Kalkan, şöyle konuştu:

"Mehmet Akifim cümlelerim seni anlatmada kifayetsiz kalacaktır, ama af buyur, bilmem aciz lisanım seni ne kadar anlatacaktır. Büyük insanlar, içinde yaşadıkları zamana sığmayan, yaşanmış ile yaşanacak zamanları da kapsayan insanlardır. İşte Mehmet Akif, bir milletin bağımsızlık özlemini anlatırken, bağımsızlığın bir milletin fikir dünyasında gerçek anlamını bulacağı düşüncesini yıllar öncesinden bize emanet bırakmıştır."

Tören, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı'nı yazma sürecinin anlatıldığı sunum ve öğrencilerin şiir okumasıyla sona erdi. - Bingöl

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement