Türklerin de İçinde Olduğu 2 Ayrı Gemiden 2 Felaket Haberi - Son Dakika
Güncel

Türklerin de İçinde Olduğu 2 Ayrı Gemiden 2 Felaket Haberi

İtalya'da Belize bandıralı kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. Ölü, yaralı ve kayıplar var. Yunanistan'dan İtalya'ya giden feribotta da yangın çıktı. Yolcuların arasında Türkler de var.

28.12.2014 13:13  Güncelleme: 17:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bugün İtalya'dan 2 ayrı felaket haberi geldi. İtalya'nın Ravenna Limanı'nın 2 mil açığında, Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisi battı. İlk gelen bilgilere göre, 11 kişilik mürettebattan 8'i kurtarılırken, 1 kişinin cesedine ulaşıldı. 2 kişinin ise halen kayıp olduğu belirtildi.

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta da yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

BAKAN ELVAN: 11 KİŞİDEN 8'İ KURTARILDI

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan kazada 11 kişilik mürettebatın 8'inin kurtarıldığını söylerken diğerleri için kurtarma çalışmasının devam ettiğini açıkladı.

1 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ DOĞRULANDI, 7 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Batan Türk gemisi ile ilgili Doğan Haber Ajansı'na konuşan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök, "Ben ve iki konsolosluk çalışanı şu anda Ravenna'ya gidiyoruz. İtalyan yetkililer, ne yazık ki mürettebattan 1 kişinin öldüğü bilgisini bizimle paylaştı." diye konuştu.

BATAN TÜRK GEMİSİNİN ADI "BARON"

İtalya'da bazı yayın organları, söz konusu Türk kargo gemisinin adının 'Baron', diğerinin ise Lady Aziza olduğunu yazdı.

KAZANIN SEBEBİ SİS

Ravenna Belediye Başkanı Fabrizio Matteucci, yerel saatle 09.30 sıralarında meydana gelen kazanın, bir geminin Porto Corsini Limanı'ndan çıkması diğerinin ise girişi sırasında, sisten dolayı görüş şartlarının yetersizliğinden kaynaklandığı bildirdi.

HAVA ŞARTLARI - ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Metteucci, batan geminin çevreye zararlı bir yük taşımadığını dile getirdi. Bu arada, hava şartlarından dolayı arama-kurtarma çalışmalarının güçlükle yürütüldüğü kaydedildi. Öte yandan, İtalya Başbakanı Matteo Renzi de Twitter hesabından paylaştığı mesajda, söz konusu kazayı ve Yunanistan açıklarında yanmaya başlayan İtalyan gemisine ilişkin duyuru yaptı.

İTALYAN FERİBOTUNDA DA YANGIN ÇIKTI, İÇİNDE TÜRK YOLCULAR VAR

Yunanistan'dan İtalya'ya 478 yolcusuyla sefer yapan arabalı feribotta yangın çıktı. Adriyatik denizinde seyreden feribottaki yolcular için kurtarma operasyonu başlatıldı. Feribotta 54 Türk vatandaşı da bulunuyor.

AP'nin haberine göre yakınlarda bulunan gemilerden, Yunanistan'ın Korfu adası açıklarında bulunan İtalyan bandıralı Norman Atlantic isimli feribottan yolcuların tahliyesi için kurtarma çalışmalarına katılması istendi.

54 TÜRK YOLCU VAR

Gemide 423 yolcu ve 55 mürettebat olmak üzere 478 kişi bulunduğu ifade ediliyor. Yunan Mega televizyonu yolculardan 54'ünün Türk olduğunu bildirdi.


(Yunanistan'ın Patras limanından yola çıkan feribot İtalya'nın Ancona limanına gidiyordu.)

Reuters, feribottan 35 yolcunun kurtarıldığını ancak şiddetli rüzgar ve denizin dalgalı olması sebebiyle gemilerin feribota yanaşmakta güçlük çektiğini bildirdi. Feribotta yaralı yolcu bulunmadığı öğrenildi.

"GİDECEK YERİMİZ YOK"

Feribotun Yunan yocularından basına bilgi veren bir yolcu geminin alt güvertesinde yangının halen devam ettiğini anlattı. Filikaların yangının meydana geldiği yerde bulunduğunu anlatan yolcu, "Bizim için gidecek hiçbir yer yok. Alt güvertede sıcaklıktan ötürü yürümek mümkün değil" dedi.

Deniz Ticareti Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, 150 kişiyi taşıyan bir filikanın suya indirildiğini ancak şiddetli rüzgar nedeniyle bu kişilerden sadece 35'inin bir kargo gemisine aktarılabildiğini belirtti.

İtalyan bandıralı 'Norman Atlantik' isimli feribot Yunan ANEK firmasına ait. Feribotta yolcuların yanı sıra 200 kadar araç bulunuyordu.

Türklerin de İçinde Olduğu 2 Ayrı Gemiden 2 Felaket Haberi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Türklerin de İçinde Olduğu 2 Ayrı Gemiden 2 Felaket Haberi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (16)

  • türkler böyle çürük gemi yapar ancak.: türkler böyle çürük gemi yapar ancak. . . . kürt ün yaptığı gemi batmaz. hehehehehehe 4 25 Yanıtla
  • Kamil aktütün: Bilalin gemisi batmaz 5 24 Yanıtla
  • Cizra botan: Hani yorum yok nerde yorumcular ağlama duvarınamı gittiniz .adsdafddaf 6 9 Yanıtla
  • Bjk: Ya varya yorumlara bakıyorumda herkes bişeyler sallıyo yok bilalin gemisi yok içinde kim bilir ne vardı bıtakın bu işleri herseyden önce ordakı bir türk gemisi mürettebatta bizim canımız bizim kanımız birazda bu yönden bakın birakın siyaset yapmayı işallah can kaybımız yoktur 12 0 Yanıtla
  • Yuşa: Kökünüz kurusun inşallah Türkler kadar insan olun önce !!!!!! 10 1 Yanıtla
  • Nasreddin hoca: Bu bizimkilerin gemicigi olmasın sakin 6 4 Yanıtla
  • wehrmacht: Yaniiiiii, fıtrat mes'elesi yaaaaa, çok ta şaapmamak lazım. Gemidir en nihayetinde, batabilir yani. 5 5 Yanıtla
  • Amerika????: Bilal'in gemilerinin yolculuğunu marinport sitesinden görebilirsiniz hep İsrail'e Çalışıyor 4 6 Yanıtla
  • Cizra botan: Puhahhahh türko gülme komşuna gelir başına bir cenazemize oh cektiniz sizin 11 cenazeniz bile yok. Assadds 2 7 Yanıtla
  • cvp: yok bilalın değil savarona bu gemi 0 4 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement