İzikad'dan "Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar" Fotoğraf Sergisi - Son Dakika
Yerel

İzikad'dan "Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar" Fotoğraf Sergisi

İzikad\'dan "Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar" Fotoğraf Sergisi

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ve Inner Wheel 244. Bölge Federasyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Atatürk Lisesi Sergi Salonunda ortaklaşa “Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar” Fotoğraf Sergisi düzenledi.

06.03.2014 10:25

İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ve Inner Wheel 244. Bölge Federasyonu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle İzmir Atatürk Lisesi Sergi Salonunda ortaklaşa "Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar" Fotoğraf Sergisi düzenledi.

Turizm Eski Bakanı Işılay Saygın, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Cumhuriyet Kadınları Sergisi Onur Konuğu Ayşe Mayda ve Meral Akyol Onat, Rotary 2440. Bölge Başkanı Eşi İclal Kardıçalı, Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı Derneği Başkanı Tülay Yazgan ile 50 nin üzerinde seçkin davetlinin katıldığı serginin açılışında Ali Ulvi Puğ, Orhan Veli Kanık, Cahit Sıtkı Tarancı ve Nazım Hikmet'ten seçtiği Atatürk Şiirlerini okudu.

Günümüzde Atatürk'ü hayattayken görebilen ender insanlardan biri olan Ayşe Mayda "Cumhuriyetten önce de vardım sonra da varım. Atatürk'ün büyüklüğünü ona nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Bu sergiyi düzenleyen beni buraya davet eden herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

İzmir İş Kadınları Derneği Başkanı Candan Çilingiroğlu ise "Biz Cumhuriyet Kadınlarını çok önemsiyoruz. Onların canlı örneklerini de getirdik sergimize.. Cumhuriyet'in ilk yıllarındaki kadınları bir görelim istedik. Onları, tanınmış ailelerinin mensuplarını görelim istedik ve Türk Kadınının nereden nereye geldiğini görelim istedik. Modern Türk kadınını yeniden anmak istedik burada.. Zaten biliyorsunuz bizim dernek olarak işimiz kadınlar tabi biz iş hayatıyla ilgileniyoruz ama buradaki de önemli Cumhuriyet kadınları.. İzmir çok özel bir şehir ve İzmir'in kadınları da çok özel hepimiz Cumhuriyet kadınıyız. Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı olarak yüzümüzü medeniyete, aydınlığa, batıya dönük olarak çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Inner Wheel Federasyon Başkanı Sümer Erdinç " Cumhuriyet tarihe ışık tutan İzmir'in önemli kadınlarının fotoğraflarını ve kendilerini burada ağırlamaktan onur ve mutluluk duyuyoruz. Katkı koyan herkese şahsım ve kulübüm adına çok teşekkür ediyorum" dedi. Sergi 3 gün boyunca İzmir Atatürk Lisesi'nde gezilebilecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İzikad'dan 'Cumhuriyeti Taşıyan Kadınlar' Fotoğraf Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement