İzmir Cizre'de Öldürülen Umut Kurt İzmir'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

İzmir Cizre'de Öldürülen Umut Kurt İzmir'de Anıldı

İzmir Cizre\'de Öldürülen Umut Kurt İzmir\'de Anıldı

Cizre'de öldürülen Umut Kurt İzmir'de anıldı İZMİR'de, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Cizre'de öldürülen 14 yaşındaki Ümit Kurt'u andı.

07.01.2015 19:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cizre'de öldürülen Umut Kurt İzmir'de anıldı

İZMİR'de, İnsan Hakları Derneği (İHD) üyesi bir grup, Cizre'de öldürülen 14 yaşındaki Ümit Kurt'u andı. Gruptakiler basın açıklamasının ardından Kurt'un 14 yaşında olması nedeniyle 14 dakikalık oturma eylemi yaptı.

İHD İzmir Şubesi üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, bugün saat 17.00 sıralarında Konak Meydanı'ndaki eski Sümerbank önünde toplandı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden Ümit Kurt ile farklı tarihlerde çıkan olaylarda ölen çocuklar için bir dakikalık saygı duruşunda bulunan grup adına basın açıklamasını dernek yöneticisi Ahmet Çiçek yaptı. Çiçek, "Cizre karışık, kan ağlıyor. Ne büyük tehlikeymiş 14 yaşındaki çocuk, devleti yıkacak, düzeni bozacak. Şimdi rahat mısınız? Ümit Kurt öldü. Düzen bozulmadı, devlet yıkılmadı. Bugün biz öfkelendik, kahrolduk. Öfke ve acımız büyüdü" dedi. Açıklamanın ardından, Ümit Kurt'un 14 yaşında olması nedeniyle 14 dakikalık oturma eylemi yapan grup daha sonra dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Cizre'de Öldürülen Umut Kurt İzmir'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement