İzmir'de Faytonların Güzergahı Genişletildi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Faytonların Güzergahı Genişletildi

İzmir\'de Faytonların Güzergahı Genişletildi

Büyükşehir Belediyesi, faytonların güzergahını, tarihi akslar ve Kültürpark’ı da içine alacak şekilde genişletti.

28.07.2014 10:07

İzmir Büyükşehir Belediyesinin, faytonların 1. Kordon'la sınırlı güzergahını, tarihi akslar ve Kültürpark'ı da içine alacak şekilde genişlettiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinin açıklamasına göre, İZULAŞ'a ait 12 fayton, halen deneme seferlerinin sürdürüldüğü yeni uygulamaya, 1 Ağustos Cuma gününden itibaren Vasıf Çınar, Plevne Bulvarı, Talatpaşa Caddesi, Şair Eşref Bulvarı, Kültürpark (Enternasyonel İzmir Fuarı süreci hariç) ve çevresi, Basmane Meydanı ve çevresi, Ayavukla Kilisesi, Oteller Sokağı, Agora, Kemeraltı ve çevresini içine alan daha geniş bölgede sefer yapabilecek.

Alınan bu kararda, faytonlara gösterilen ilginin giderek artmasının yanı sıra 29 Haziran'dan itibaren uygulanmaya başlanan yeni ulaşım düzeniyle şehir içi trafiğinde yaşanan rahatlamanın da etkin rol oynadığının ifade edildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İki yıl önce İzmir'in simgesi faytonları kente yakışan modern görünüme kavuşturmak için kapsamlı çalışma gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni faytonları, Temmuz 2012'de hizmete aldı. Yabancı dil ve davranış eğitimi almış, özel kıyafetli sürücülerin kullandığı ve İzmirliler tarafından da büyük beğeni kazanan yeni faytonlar, kentin turistik imajına önemli bir renk kattı. Kordon'da faytonlara koşulan 3-6 yaş arası 36 Haflinger cinsi at, Avusturya'dan getirildi. Victoria klasik tarzındaki 12 körüklü fayton ise bu alandaki üretimi ile ünlü Manisa'nın Akhisar ilçesinde üretildi. 4 yolcu ve 1 sürücü kapasiteli olan körüklü tip faytonların yolcu koltukları, biri geniş diğeri dar olmak üzere, 2'şer kişilik." - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Faytonların Güzergahı Genişletildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement