İzmir'de Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği

Etkinlik kapsamında Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı.

23.09.2014 14:47

Avrupa Hareketlilik Haftası ve Otomobilsiz Kent Günü kapsamında Alsancak'ta Gündoğdu Meydanı'ndan Lozan Meydanı'na kadar olan güzergahta yer alan Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Kent Konseyi, araçlardan arındırılmış sokakların sessiz ve güvenli olduğuna dikkati çekmek amacıyla Türkiye'de ilk kez kutlanan Otomobilsiz Kentler Günü etkinliğine katıldı.

Etkinlik çerçevesinde Alsancak'ta Gündoğdu Meydanı'ndan Lozan Meydanı'na kadar olan güzergahta yer alan Plevne Bulvarı bir günlüğüne motorlu araç trafiğine kapatıldı.

Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin kararı doğrultusunda, 22 Eylül'ün İzmir'de 'Otomobilsiz Kentler Günü' olarak kutlanmasından büyük mutluluk duyduklarını kaydeden İzmir Kent Konseyi Başkanı Güman Kızıltan, "Etkinliğin amacı, dünya genelinde, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ulaşım yöntemleri ve kent içi ulaşımda hareketliliğin özendirilmesi. Bu şeref İzmirindir" ifadelerini kullandı.

Dans gösterisi düzenlendi

Otomobilsiz Kentler Günü'ne özel "Sokaklar Bizim" sloganı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Engelliler Merkezi'nde eğitim gören yaklaşık 30 engelli çocuk tarafından branda üzerine yapılan resimler, Konak ve Alsancak Vapur iskelelerinde sergilendi.

Çocuk katılımcılar İzmir'in çeşitli noktlarında yer alacak dev pankart resim yaptı ve  Orta Anadolu oyun havaları eşliğinde "engelsiz dans gösterisi" sundu.

Kutlama kapsamında Lozan Meydanı'ndan başlayarak Plevne Bulvarı'nı takiben Havagazı Fabrikası'na kadar bisiklet turu düzenlendi.

Etkinlik çerçevesinde; dans, serbest kürsü, konserler, flash mob, tiyatro gösterileri, kukla, yoga gibi etkinliklerin yanı sıra kitap okuma, şiir dinletisi, yüz boyama, sek sek, origami, geri dönüşüm giysi defilesi, go turnuvası ve atölyesi gibi faaliyetler ile çeşitli yarışmalar da düzenlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu ve Pop Orkestrası da Otomobilsiz Kent Günü'nde sahne aldı.

İzmir Kent Konseyi ile Ege Üniversitesi işbirliğinde üretilen çevre dostu, elektromobil araç da ilk kez Otomobilsiz Kentler Günü'ne sergilendi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Otomobilsiz Kent Günü Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement