İzmir'de "Taşerona Hayır" Mitingi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de "Taşerona Hayır" Mitingi

DİSK Genel Başkanı Beko: "Türkiye'de her gün ortalama 4 5 işçi, iş kazalarında ölüyor.

22.09.2014 18:25

DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Türkiye'de ortalama 4-5 işçinin her gün iş kazalarında yaşamını yitirdiğini söyledi.

İzmir'de, taşeronlaşmaya tepki amacıyla "taşeronlaşmaya hayır" mitingi düzenlendi. DİSK öncülüğünde Basmane Meydanı'nda toplanan işçilere çeşitli sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin üyeleri de destek verdi.

"Taşeronlaşmaya hayır", "İşçi köle değildir satılamaz" sloganları atan işçiler, Gündoğdu Meydanı'na kadar yürüdü. Yürüyüşe, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP'li bazı millletvekilleri, ilçe belediye başkanları ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko ve Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Rıdvan Budak da katıldı.

Gündoğdu Meydanı'ndaki mitingde de sloganlar atıldı, marşlar söylendi.

Burada bir konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Beko, işçilerle omuz omuza mücadele verdiklerini belirterek, İzmir'in işçilerle beraber yaptıkları mücadeleler sayesinde Türkiye'nin demokrasi, hak ve özgürlüklerin kalesi olduğunu söyledi.

Taşeronlaşmanın "ölüm" olduğunu ve yasaklanması gerektiğini kaydeden Beko, iş kazalarına dikkati çekerek, devletin iş güvenliğini sağlaması gerektiğini kaydetti. Beko, Türkiye'de ortalama 4-5 işçinin her gün iş kazalarında öldüğünü ifade ederek, "Bunlar resmen cinayettir" dedi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de 'Taşerona Hayır' Mitingi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement