İzmir'de Yapılması Planlanan Katı Atık Çöp Depolama Tesisi - Son Dakika
Yerel

İzmir'de Yapılması Planlanan Katı Atık Çöp Depolama Tesisi

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka Yamanlar kuzey bölgesinde planladığı katı atık bertaraf tesisi ve depolama alanının yerinin uygun olmadığını savundu.

30.06.2015 14:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Jeoloji Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Alim Murathan, İzmir Büyükşehir Belediyesinin Karşıyaka Yamanlar kuzey bölgesinde planladığı katı atık bertaraf tesisi ve depolama alanının yerinin uygun olmadığını savundu.

Murathan, düzenlediği basın toplantısında, odalarının Yeraltısuları Çalışma Grubu'nca tesisin yapılacağı yerle ilgili ön incelemenin ardından rapor hazırlandığını, bölgede her gün on binlerce kişinin kullandığı yeraltı kaynak suları bulunduğunu belirtti.

Sadece bir kaynaktan günde 240 ton su depolanabildiğine işaret eden Murathan, Koyundere, Ulukent su kaynaklarının bölgenin hemen yakınında yer aldığını, katı atık sahasındaki olası bir kaçağın bu suyu kirleteceğini ifade etti.

İZSU'nun yaptırdığı hidrojeolojik etüt raporunda, depolama sahasında yeraltı su seviyesinin yüzeye çok yakın olduğunun ve sakıncalarının belirtildiğini kaydeden Murathan, İZSU Genel Müdürlüğünden talep ettikleri randevu için bir aydır yanıt alamadıklarını savundu.

Tesis alanı ve depolama sahasının, yeraltı ile yüzey suyu kaynaklarının üzerinde bulunduğunu, Çiğli, Karşıyaka, Ulukent, Koyundere'de her gün on binlerce insanın damacanalarla içme suyu sağladığını dile getiren Murathan, şöyle konuştu:

"ÇED süreci devam ediyor diyerek, süreç geçiştirilemez. Katı atık bertaraf tesis alanının, depolama sahasının yer seçimi son derece riskli olup, depolama için uygun değildir. İzmir'in zaman kaybetmemesi için projenin ÇED süreci durdurularak yeri mutlaka değiştirilmelidir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları konuyla ilgili görev ve sorumluluklarını yerine getirmemektedir."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "katı atık-çöp depolama sahası seçiminde yer sorunu yaşadıkları, daha uygun bir yer bulamadıkları" yönünde beyanatlarda bulunduğunu anlatan Murathan, kendilerinin belirlediği sorunsuz bir bölgenin olduğunu, talep edilmesi halinde yer sorununu çözeceklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel İzmir'de Yapılması Planlanan Katı Atık Çöp Depolama Tesisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement